02. Maig 2024

UN NÀSTIC DECIDIT ES CONVERTEIX EN EL CAMPIÓ DE LA COPA DE CATALUNYA

L’autoestima i la confiança han tornat a la plantilla i a l’afició del Nàstic. El club tarragoní s’ha proclamat campió de la 28ena Copa de Catalunya al imposar-se al Girona per 4-3 en els penals després d’acabar el temps reglamentari amb empat a zero.

nastic_copaEls dos equips van saltar al camp amb un onze ple de suplents, ja que tots dos entrenadors van deixar clar que la seva prioritat és la lliga.

Malgrat aquesta sensació de partit amb poca importància, els jugadors s’ho van prendre com una final i van mostrar màxima serietat des del primer minut.

L’equip grana va ser el que va tenir la primera oportunitat del partit, quan Uche va rematar de cap un centre al primer pal de Assoubre, però René, amb una gran intervenció, va evitar el gol.

El Girona va contestar amb una bona acció per la banda esquerra Aday, però Ruxi, molt atent a la cruïlla, va impedir la rematada de Cristian des de dins l’àrea petita.

Passats els primers vint minuts de joc, la intensitat de tots dos sota un punt amb el quadre gironí dominant i el seu rival, molt ben posicionat, sense patir en defensa.nastic___2

Al minut 28 va arribar la millor ocasió de la trobada per als de Pablo Machín en una bona conducció d’Eloi Amagat, però Perales va treure una mà sensacional per a evitar el gol del migcampista.

Després d’aquesta oportunitat, el Girona es va animar i, un minut després, va tornar a gaudir d’una altra, però aquesta vegada el tret de Cambra va marxar per molt poc a l’esquerra de la porteria grana.

Després del descans, el Nàstic no va trigar ni un minut a advertir al seu rival que anava a pel partit, Uche va rematar al bot una passada a l’espai de Juan Muñiz, però René, molt encertat, va manar la rematada a córner .

A partir d’aquí, la intensitat de la trobada va baixar notablement, els jugadors de tots dos equips semblaven acusar la falta de ritme en competició i, a mesura que passaven els minuts, tot semblava apuntar a l’empat, ja que, malgrat que era el Girona qui tenia el duel controlat, els de Machín no trobaven fluïdesa en els últims metres.

Aday va estar a punt d’obrir el marcador a la sortida d’un córner, però la seva rematada de cap al segon pal va marxar un parell de metres a la dreta de la porteria defensada per Perales. nàstic_girona

A falta de deu minuts per al final, Pablo Machín va fer entrar a tres dels habituals titulars, Longo, Granell i Portu, amb la clara intenció de portar-se el trofeu.

En el temps afegit, el Nàstic va poder marcar en un lliure directe llançat per Juan Muñiz que René buido per enviar el partit a la tanda de penals.

En aquesta loteria final, la sort es va decantar a favor de l’equip tarragoní, el qual partia a les travesses amb menys opcions d’aixecar el títol i el Girona va encadenar així la seva tercera derrota consecutiva que augmenta la sensació que li cal un triomf per trencar la ratxa negativa.

El Nàstic està condemnat a guanyar a Tarragona el proper diumenge.