La Comissió Europea ajudarà els països que acullin refugiats

La Comissió Europea ha obert una convocatòria especial en el marc de l’Instrument de Suport Tècnic (IST) per ajudar els estats membres que acullin refugiats d’Ucraïna i per superar gradualment la seva dependència dels combustibles provinents de Rússia.

La comissària de Cohesió i Reformes, Elisa Ferreira, ha declarat que “La UE ha reaccionat a la invasió russa d’Ucraïna amb celeritat, unitat i fermesa. L’Instrument de Suport Tècnic és un instrument flexible que es pot adaptar a diferents circumstàncies polítiques. Actualment està a punt per ajudar els estats membres a acollir i integrar les persones que fugen de la guerra d’Ucraïna i a reduir la dependència dels combustibles fòssils —com ara els provinents de Rússia— mitjançant la inversió en fonts d’energia netes i tecnologies eficients energèticament”.

A partir d’aquesta convocatòria, els estats membres poden enviar immediatament sol·licituds a la Comissió per demanar suport tècnic per als objectius següents:

  • Desenvolupar la capacitat institucional i operacional per acollir persones que fugen de la guerra d’Ucraïna. Això engloba ajudar les administracions nacionals a adaptar i accelerar l’accés a serveis bàsics com ara l’habitatge, l’educació, l’atenció sanitària i l’ocupació, en el marc del règim de protecció temporal. Els estats membres poden enviar les sol·licituds per optar a aquesta ajuda específica a la Comissió fins al 8 d’abril de 2022.
  • Reforçar la integració social i econòmica dels refugiats d’Ucraïna. En matèria de l’accés al mercat de treball, per exemple, la Comissió ajudarà els estats membres a crear un mecanisme estandarditzat de reconeixement dels títols acadèmics de les persones refugiades. Els estats membres poden enviar les sol·licituds per optar a aquesta ajuda específica a la Comissió fins al 8 d’abril de 2022.
  • Aprofitar de la millor manera possible els fons de la UE disponibles per proporcionar allotjament a les famílies o als menors no acompanyats. Els estats membres poden enviar les sol·licituds per optar a aquesta ajuda específica a la Comissió fins al 8 d’abril de 2022 inclòs.
  • Superar progressivament la dependència dels estats membres respecte dels combustibles fòssils provinents de Rússia.Això suposa també identificar les millors reformes i inversions a nivell nacional, regional i transfronterer, de conformitat amb el pla REPowerEU de la Comissió, cosa que fomentarà la diversificació del subministrament d’energia, accelerarà la transició a l’energia renovable i millorarà l’eficiència energètica. Els estats membres poden enviar les sol·licituds d’aquesta ajuda específica a la Comissió fins al 24 de març de 2022.

Properes etapes
Els estats membres poden enviar les sol·licituds per optar a aquesta ajuda específica a la Comissió a través de la seva autoritat de coordinació. La Comissió proporcionarà l’ajuda quan hagi aprovat la sol·licitud.

Rerefons
L’Instrument de Suport Tècnic (IST) és el principal instrument de la Comissió per proporcionar suport tècnic a les reformes a la UE, a partir de les sol·licituds de les administracions nacionals. S’inscriu en el Marc Financer Plurianual 2021-2027 i en el Pla de Recuperació per a Europa. Continua la feina iniciada pel seu antecessor, el Programa de Suport a les Reformes Estructurals, que d’ençà de 2017 ha executat més de 1 400 projectes de suport tècnic en tots els estats membres.

El 9 de març de 2022, la Comissió va aprovar 225 nous projectes en la ronda de 2022 de l’IST per donar suport als estats membres en la preparació, el disseny i l’execució de reformes que permetin disposar d’administracions públiques modernes i resilients, estratègies de creixement sostenible i economies resilients. Molts dels projectes de suport contribueixen a l’execució dels plans nacionals de recuperació i resiliència.

En cas que sorgeixin necessitats especials, es poden obrir convocatòries específiques de l’IST. El mes de juny de 2021 ja es va fer en relació amb l’execució dels plans de recuperació i resiliència que donaven accés al Mecanisme de Recuperació i Resiliència, i ara es torna a fer en resposta a la invasió d’Ucraïna per part de Rússia.

PUBLICITAT
P
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.RCPRESS no es fa responsable de les opinions expressades pels usuaris i col·laboradors. El contingut d’aquestes són a títol personal de l’autor

NOTA LEGAL   |   POLITICA DE PRIVACITAT I COOKIES


Newsletter

Premium WordPress Themes Download
Premium WordPress Themes Download
Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
udemy course download free