GESPA NOVA, VICTÒRIA I IMBATIBILITAT

REDACCIÓ5 Setembre, 20150

CRÒNICA

El derbi català corresponent a la tercera jornada de la Segona Divisió A, la Liga Adelante, ha enfrontat al Nàstic i al Girona al Nou Estadi .

Vicente Moreno, entrenador del Nàstic, ha sorprès amb l’11 inicial a que ha introduït canvis que priori no s’esperaven. Un d’ells ha estat l’entrada de Mousa al lateral esquerre en substitució de Mossa, que havia jugat els dos partits anteriors com a titular. Mousa ha estat endollat durant tot el partit excepte els minuts finals en els quals es feia evident el cansament.

Nàstic-Girona

Un dels atractius de la jornada a can Nàstic era saber com es comportaria la gespa que s’estrenava avui. La catifa verda ha estat impecable durant tot el partit i es pot dir que ha resistit aquesta prova sense problemes.

El partit
El Nàstic ha començat el partit molt endollat i amb ganes de mossegar al rival. La maquinària ivoriana-camerunesa (Jean Luc i Emaná) ha començat a funcionar ben d’hora, ja que al minut 1, a passada d’Emaná, Jean Luc ja ha avisat a la porteria gironina amb un xut que ha sortit desviat.

Els primers quaranta-cinc minuts han estat pel Nàstic que ha estat el dominador del partit. El Girona amb prou feines s’ha acostat a la porteria de Reina. Jugadors i tècnics han marxat als vestidors amb un empat al marcador que reflectia la superioritat del Nàstic.

La notícia negativa dels primers 45 minuts ha estat la lesió del davanter Àlex López que s’ha retirat del terreny de joc lesionat al minut 24. En el seu lloc ha entrat el mallorquí Marcos de la Espada.

Lòpez, segons ha dit Moreno, pateix una lesió pateix un trencament a l’abductor i estarà un temps apartat del terreny de joc.

Eufòria dels aficionats del Nàstic

L’àrbitre ha ensenyat dues targetes als homes de Moreno. La primera a Dues Jean Luc per agafar de la samarreta a un rival i l’altra targeta a Fali, per protestar una jugada on els jugadors del Nàstic han reclamat un cop de colze a Mousa que ni l’àrbitre ni el seu assistent han vist al minut 27. El jugador grana ha estat atès pels serveis mèdics i ha jugat amb una ferida a la cara.

Descans

La segona part ha començat amb una mica més de pressió per part dels homes de Pablo Machín. L’esfèric estava en possessió rival.

Quan només es portaven 2 minuts de la represa, Gerard ha hagut de ser substituït per Xisco Camos per un trencament muscular. Aquesta era la segona substitució obligada per les lesions.

Al minut 10, un xut de falta del Girona ha acabat amb la pilota al travesser i ha donat el primer ensurt seriós a la porteria de Reina. El Nàstic ha sabut respondre i al minut 11, els grana han teixit una jugada que ha acabat amb un xut de Ferran que ha sortit desviat prop de l’escaire de la porteria de Becerra.

Jean Luc, al minut 60, ha posat màgia al Nou Estadi i després de marxar de dos jugadors a dins l’àrea del Girona s’ha tret un xut de la màniga que ha anat ajustat al pal i on el porter no hi ha pogut arribar. El Nou Estadi ha embogit amb el gol del Nàstic.

Pablo Machín, ha fet un doble canvi per intentar capgirar el marcador advers. Han entrat Jairo i Aday i han marxat R. Alcaraz i Clerc.

Mousa ha hagut de ser atès per un cop de colze a la cara

A partir del 75, el Girona ha començat a assetjar la porteria local amb molta insistència però els homes de Moreno han repel·lit totes les pilotes que arribaven a l’àrea.

Els granes han hagut d’esgotar les substitucions quan al minut 77, Fali ha demanat el canvi i ha abandonat el terreny de joc adolorit de la cama dreta. Vicente Moreno ha aclarit més tard en roda de premsa que aquest canvi era més fruit del cansament que per una lesió.

El Nàstic ha defensat amb ungles i dents aquest resultat fins al final i ha demostrat que qui vulgui esgarrapar punts del Nou Estadi els haurà de suar de valent. De moment, el Nàstic ha sumat 7 de 9 punts possibles i ja es prepara per tornar a rebre al Girona, el dimecres que ve, en partit de la Copa del Rei, a les 20:30h al Nou Estadi.

L’afició del Nàstic ha abandonat el Nou Estadi a ritme de ‘l’Amparito

L’entrenador del Nàstic ha destacat, en roda de premsa que des del camp han notat l’escalfor i la pressió que ha fet l’afició durant tot el partit, sobretot quan el Girona atacava més la porteria de Reina. Ha estat de 10.