06. Maig 2024

EL NÀSTIC TORNA A GUANYAR I HO FA CONVENCENT

CRÒNICA

El Nou Estadi ha estat testimoni d’una altra victòria de l’equip de Vicente Moreno. Aquest era el primer partit a casa després de dues tempestuoses sortides consecutives i per fi el Nàstic ha tornat a sumar tres punts i a deixar molt bones sensacions. El Nàstic ha recuperat, si alguna vegada ha marxat, l’esperit lluitador que els caracteritza.

Molts canvis en l'11 inicial de Moreno
Molts canvis en l’11 inicial de Moreno

El rival avui era un os dur de rossegar. El Huesca visitava Tarragona amb una estadística molt positiva sota el braç, no havien perdut cap partit fora del seu estadi. Els d’El Alcoraz han sumat avui la primera derrota de la temporada a domicili.

El Huesca ha estat un gran rival i ha plantat cara damunt del terreny de joc. Tevenet, l’entrenador dels aragonesos, ha treballat molt bé el posicionament dels seus homes i sobretot han mostrat tenir una gran actitud, sobretot esportiva.

Vicente Moreno ha introduït molts canvis en l’onze inicial, un fet que ha provocat un rum-rum al camp on tothom deia la seva. La jugada li ha sortit bé al tècnic.

Anada i tornada
Els primers 45 minuts han arrencat amb molt bona actitud dels jugadors del Nàstic. Els homes de Moreno han sortit al camp amb la intenció d’aconseguir una victòria al Nou Estadi, davant la seva afició.

Les ocasions han estat comptades per als dos equips però el que els ha diferenciat ha estat l’encert.

Després d’uns minuts de tanteig, el Nàstic ha sortit a l’atac. Al minut 8, l’àrbitre ha encès els ànims de l’afició quan ha ensenyat targeta groga a Jean Luc per tirar-se a l’àrea del Huesca. Era una jugada on han topat espatlla amb espatlla i l’àrbitre ha entès que l’ivorià el volia enganyar. .

El partit transcorria amb poc perill per les dues porteries fins que al minut 23, ha arribat el premi gros. Emaná ha fet una paret amb de la Espada, que li ha tornat la pilota i el camerunès ha fet un xut creuat amb l’exterior del peu que ha enviat la pilota al fons de la xarxa. Leo Franco, porter argentí dels aragonesos, no ha pogut fer-hi res.

Celebració del gol d'Emaná
Celebració del gol d’Emaná

Deu minuts més tard, De la Espada ha connectat un potent xut des de fora l’àrea que ha sortit desviat per molt poc a l’esquerra de la porteria de Franco.

Els jugadors del Nàstic estaven força enfadats amb l’actitud de l’àrbitre, ja que havia carregat de targetes, n’havia ensenyat 3 amb 37 minuts. LA quarta ha arribat quan Emaná, després de rebre una falta ha protestat a l’àrbitre i aquest l’ha amonestat.

Tot i això, els grana han seguit jugant a futbol i al 44, Jean Luc ha aprofitat un rebot del porter del Huesca per xutar a plaer i fer pujar el 2 a 0, resultat que seria definitiu. El gol ha arribat després d’un potent xut de Palanca que Franco només ha pogut desviar, amb la mala fortuna que ha caigut als peus de Jean Luc.

L’àrbitre ha marxat acompanyat d’una sonora xiulada i d’una tímida mocadorada.

Segona part
El Huesca ha començat amb més intenció d’arribar a la porteria de Reina. En els cinc primers minuts han disposat de dues claríssimes ocasions que no han acabat en gol per ben poc. El Nàstic ha respost a aquests atacs amb una gran jugada entre Palanca Emaná i Jean Luc que no ha pogut rematar per centímetres.

Falta en contra del Nàstic, sense perill per Reina

Ja al minut 30 de la segona, Muñoz, que havia substituït a Emaná, no ha arribat a una centrada de Mossa. El davanter s’ha tirat en planxa i la seva rematada ha marxat fregant el pal de Franco.

Dos minuts més tard, el col·legiat andalús ha anul·lat una jugada en la qual Marcos es presentava sol davant del porter del Huesca per un ajustadíssim fora de joc.

Els visitants han disposat de diverses ocasions que han fet posar les mans al cap a més d’un soci grana però finalment, la victòria s’ha quedat a casa.

El Nàstic aconsegueix així vèncer a un dels millors visitants de la categoria i sobretot, recupera el camí de la victòria.