17. Maig 2024

EL NÀSTIC SUPERA EL HUESCA PER 3-1 I TORNA A SEGONA A PER LA PORTA GRAN

REDACCIÓ31 Maig, 20150
Imatge de l'estat que presentava el camp del Nàstic tot just abans de l'inici del partit (Font: facebook 'Bojos pel Nàstic')
Imatge de l’estat que presentava el camp del Nàstic tot just abans de l’inici del partit (Font: facebook ‘Bojos pel Nàstic’)

Tres anys després, el Nàstic tornarà a Segona Divisió A gràcies a la seva victòria per 3-1 contra la SD Huesca en el partit de tornada (0-0 a l’anada) del play off d’ascens disputat aquest diumenge al migdia a Tarragona  en un estadi ple de gom a gom. La victòria deixa enrera els fantasmes de l’eliminatòria amb el Llagostera de la temporada passada, i dóna peu a una celebració que tindrà aquesta tarda a partir de les 18:00 hores el seu epicentre a la Plaça de la Font.

El triomf suposa un èxit per a una ciutat i un club, pèro també per a un president, Josep Maria Andreu, que sempre ha estat al costat dels colors granes quan més ha calgut. “”Amb el tres a zero he sortit de la llotja i he anat a veure a la meva família. Necessitava abraçar-me amb la meva dona i els meus fills. Han patit molt amb mi”, afirmava Andreu tot just acabat el partit als micròfons de Tarragona Ràdio.

L’alcalde en funcions, Josep Fèlix Ballesteros, ha aprofitat alhora per exorcitzat els dimonis de l’infaust record de la passada temporada, que a la trampa en que es va convertir Llagostera se li afegeix la retirada dels tres punts vitals al Nàstic per alineació indeguda davant de l’Atlético Baleares i la pèrdua del primer lloc a la classificació. “Ningú ens ha ajudat ni ens ha regalat res. La plantilla s’ho ha guanyat sobre el camp, no com alguns”, ha etzibat.18120418219_a57655e0c0_k

18302816992_61016907b4_kEl Huesca es queda amb deu jugadors
El partit, que entrarà a la història de l’entitat però del que s’oblidaran els detalls amb el pas del temps, ha arrancat molt trabat Fins el punt de generar dubtes entre els seguidors tarragonins i animar el suficient com per perdre la vergonya als 800 aficionats aragonesos. L’àrbitre s’ha començat a deixar veure al minut vuit, ensenyant la primera de les sis targetes grogues que ha vist el Nàstic. Ha estat en general poc ponderat amb la contundència i rudesa dels visitants, que finalment però han llançat per la borda qualsevol possibilitat de fer alterar el rumb del partit al minut 61. La trepitjada intencionada de Francesc Sánchez a la mà d’un jugador local estirat a terra li ha suposat la vermella directe.

Gol psicològic a l’inici de la segona meitat
La jugada arribava quan els homes de Vicente Moreno ja havien decidit l’eliminatòria. Després d’una primera meitat fluixa, amb poques idees, incapacitat per a fer circular la pilota i un rival ben plantat al camp i perillòs en el contracop, i en la qual només dues bones oportunitats de Rayco donaven esperances als més optimistes, tot s’ha capgirat als tres minuts de la reanudació.

Un xut ajustat de Lago des de fora de l’àrea, que ha tocat al pal dret de la porteria visitant abans d’entrar, ha obert el marcador al minut 48. L’1-0 ha destapat els nervis tant al camp com a les banquetes, amb topades constants i que els jugadors visitants han accentuat després que al minut 58 una centrada perfecte des de la banda dreta de l’atac gran fos rematada de cap per Rocha per establir el 2-0.

87556b188f7f476Golàs de vaselina de Marcos
Una demostració d’habilitat per part de l’extremeny que, tanmateix, s’ha vist superada al minut 80 per la vaselina des de fora de l’àrea d’un Marcos que havia sortit a la segona meitat. Pressió a l’últim defensa de la línia rival, decisió en la conducció i resolutiu en la finalització.

La por a una reacció del Huesca ha estat neutralitzada en tot moment per un Manolo Reina molt segur sota pals, i el gol de Mainz en el temps afegit ha estat una simple anècdota.