28. Abril 2024

EL NÀSTIC MIRA CAP AMUNT DESPRÉS DE GUANYAR EL SARAGOSSA

CRÒNICA

El Nàstic se’n va de vacances amb la feina feta. Més no es pot demanar a un equip que s’hi deixa la pell a cada partit. Avui ha visitat el Nou Estadi un dels rivals directes del Nàstic -si parlem d’ascens a Primera-, el Saragossa. L’equip entrenat per Ranko Popovic, arribava a Tarragona ocupant la quarta posició i amb la mirada posada en atrapar als tres primers, ja que s’esperava esgarrapar un resultat positiu.

L’últim partit abans de la parada obligatòria per festes de Nadal, ha enfrontat al Nàstic i al Saragossa en un matx que ha demostrat que ambdós opten a molt més que la permanència.

nastic zaragoza3Els homes de Vicente Moreno volien acabar l’any amb una victòria que fes la derrota i la imatge que va mostrar l’equip al camp del Leganés.
Després d’uns minuts de tanteig per part dels dos equips, han començat a arribar les jugades de perill. Primer ha estat el Nàstic qui s’ha fet amb el control de l’esfèric i ha començat a arribar a l’àrea de la porteria defensada per Bono.

Així s’ha demostrat quan al minut 10, els de casa han tingut una triple ocasió. Els xuts han estat refusats les cames dels defenses aragonesos i el porter no hi ha hagut ni dintervenir.

Canvi d’Emaná al 17′
Vicente Moreno, encara que estava sancionat a la grada, ha hagut de moure la banqueta ben aviat. Al 17’, Emaná ha estat substituït per Naranjo per uns problemes físics.

El Nàstic, amb aquesta baixa jugava amb la columna vertebral completament trencada, faltava un home en cada línia. Faltaven homes com Bouzón, Tejera i ara també Emaná. Tot i així, els grana han sabut donar resposta a les adversitats.

Quan transcorria el minut 38 De la Espada ha fet una passada en profunditat per Palanca que ha rematat a porteria però Bono ha refusat a la frontal de l’àrea i Jean Luc, murri com sempre, ha aprofitat el rebuig i ha fet pujar l’1-0.

nastic zaragoza2Reina, Reina i Reina
Quan tot semblava que els primers 45 minuts acabarien amb tranquil·litat, al 44, l’àrbitre ha assenyalat un penal, inexistent segons els aficionats grana, per una topada entre Reina i un davanter rival. Manolo ha aturat el penal xutat de manera horrible per Ortuño i ha deixat el marcador amb la victòria momentània dels de casa.

A la segona part el Saragossa s’ha mostrat més ambiciós i ha decidit anar per la porteria de Reina però els homes de Moreno s’han mostrat molt seriosos i no han deixat jugar als aragonesos que s’han vist ‘sotmesos’ al control grana.

La sentència?
Al minut 54 ha arribat el que semblava el gol de la tranquil·litat. Una jugada d’estratègia hi ha acabat amb la pilota al fons de la xarxa de la porteria de Bono després de la rematada de Fali.

Ho ha tornat a intentar el Nàstic amb jugades de Calavera, de la Espada i Pablo Marí, sense èxit.
Els jugadors de Popovic s’han pogut treure la pressió del Nàstic i han creat jugades de perill. Aquesta insistència ha rebut premi quan en el 86, Isaac ha rematat a gol una bona centrada per la banda dreta del lateral aragonès.

nastic zaragozaTot i el poc temps que restava, i el rum-rum a les grades, els jugadors grana no volien sorpreses i la reacció no s’ha fet esperar. Aquesta ha arribat dels peus de Naranjo, que al 87 ha sentenciat el matx després d’una gran assistència de Jean Luc.

Aquesta victòria deixa al Nàstic en posicions de playoff d’ascens, se situa quart i empeny fins a la sisena posició a l’equip de Popovic.

ALINEACIONS
NÀSTIC: Reina, Mossa, Pablo Marí (Xisco Campos 68), Xavi Molina, Jordi C. Fali, D. Rocha, J. Assoubre, Emaná (J. Naranjo, 17), Palanca. (Lobato, 85) i De la Espada.
R. SARAGOSSA: Bono, Marc, Cabrera, Dorca, Ortuño, Pedro (Tarsi, 79), Isaac, Erik Morán, Jorge Díaz (Kilian, 61), Abraham i Vallejo.
Gols: 1-0, J. Assoubre (42); 2-0, Fali (55); 2-1, Isaac (86); 3-1, Naranjo (87).
Àrbitre: Sr. Javier Alberola Rojas (Col·legi castellano-manxec).
Targetes: Marí (26), Ortuño (32), Reina (45), Fali (48) Isaac (9), i Abraham (52).
Nou Estadi. 8.103 espectadors. Jornada 18 Liga Adelante (15/16).