10. Maig 2024

EL NÀSTIC ENVIA AL LLAGOSTERA AL FONS DEL POU … DE LA CLASSIFICACIÓ

CRÒNICA

Ambient de gala el que s’ha vist avui al Nou Estadi. L’afició ha respost a la crida que va fer el president del Nàstic, Josep Maria Andreu. Més de 10.000 aficionats grana han anat al camp per animar des del minut 0.

L'arbitre expulsa del camp a Escassi
L’arbitre expulsa del camp a Escassi

El Nou estadi semblava la ‘Bombera del Tarragonès’ i així ho han viscut els jugadors del Llagostera i alhora el seu entrenador. Ja en l’escalfament, els decibels han augmentat a can Nàstic quan Oriol Alsina ha tret el nas per veure els seus jugadors escalfar.

L’afició ha rebut Oriol Alsina amb una escridassada monumental. L’afició del Nàstic oblida però no perdona. El partit que es va jugar al camp del Palamós fa més d’un any i mig encara cou.

David Querol tornava al Nou Estadi i per ell aquest era un partit molt especial, tornava a la que va ser casa seva. L’últim partit que va jugar amb la samarreta del Nàstic va ser, precisament, el fatídic partit contra el Llagostera. Avui ha tornat i no ho oblidarà. L’afició grana s’ha acarnissat amb el davanter de Reus.

Després del soroll de les campanyes -primer la guerra i després la pau- , l’equip s’ha mantingut al marge hi ha aconseguit la ‘V’ però en aquest cas ha estat la v de victòria. Una victòria indiscutible que deixa als locals molt ben posicionats i al Llagostera enfonsat al fons de la classificació.

Primera part
El partit ha començat amb clar domini grana. El Llagostera ha sortit gairebé a veure-les venir. Tot i la possessió pels locals, el primer xut a porta no ha arribat fins al minut 7, quan Àlex López ha xutat desviat.

Quan es portava un quart d’hora ha aparegut la màgia d’Emaná. Després de fer un barret dins l’àrea a un defensa del Llagostera ha xutat massa creuat i la pilota ha marxat a l’esquerra de la porteria de Rene. Un minut més tard, Rayco, després d’una altra jugada d’Emaná ha xutat fora.

Els jugadors celebren el 2-0

Al minut 23 ha arribat el premi pels locals, a la sortida d’un córner, David Rocha ha xutat amb totes les seves forces però la pilota ha sortit rebutjada pel travesser, Bouzón, atent al rebot, ha aconseguit l’1 a 0 i ha fet embogir el Nou estadi.

Ja al 31, el jugador del Llagostera Escassi ha estat expulsat, per veure dues targetes grogues, després de propinar una puntada a Tejera després quan s’havia desfet de la pilota.

El domini dels locals era tan evident que el primer córner pel Llagostera ha arribat al minut 42.

Alsina, quan faltaven cinc minuts pel descans, i veient l’assetjament dels locals, ha decidit fer un canvi defensiu i ha substituït al davanter Chumbi pel migcampista Pitu.

Amb una rematada de Molina, que ha marxat a la dreta de la porteria de Rene, s’ha arribat al descans.

Amb un home més …
Els locals han sortit amb les idees clares i sense relaxar-se després del descans. Al minut 1, Àlex López ha remat a fora una centrada de palanca. I en la jugada següent ha arribat la sentència. Una combinació entre Palanca i Emaná ha acabat amb la rematada al fons de la xarxa de Rayco al minut 49.

La superioritat del Nàstic era evident Al minut 60, una caiguda de Rayco dins l’àrea ha fet aixecar de la seva localitat a tot l’estadi que ha reclamat penal, l’àrbitre ha considerat que no hi havia res i ‘jueguen jueguen’.

Al minut 17 de la segona part han començat a sonar els ‘olé olé’ al Nou Estadi. Cada jugada dels grana era una festa per les més de 10.000 goles que han vingut al camp i per primera vegada aquesta temporada, l’onada ha aparegut al Nou Estadi.

Els minuts a la segona meitat han passat volant, això és el que deuen haver pensat els seguidors grana que avui han viscut el partit somniat contra un rival al qual tenien ganes que visités Tarragona.

nas-llag3Al 85, un xut de Naranjo, que havia entrat substituint Palanca, ha marxat desviat per un defensa a córner, que s’ha tret sense

El Llagostera ha tingut l’última amb una rematada de cap que ha anat a fora, contra el lateral de la xarxa.

Àlex López ha tancat el partit, de la mateixa manera que l’ha encetat, rematant una pilota desviada. El davanter no troba el camí del gol.

L’àrbitre abans de xiular el final ha expulsat a Josep M. Grau, delegat del Nàstic.

FINAL
Després del xiulet final, quan els jugadors ja s’havien dutxat, alguns aficionats del Nàstic han esperat que sortís l’expedició del Llagostera per increpar-los abans que pugessin a l’autocar que els portarà cap a casa. Els principals objectius eren la presidenta, Isabel Tarragó,  el davanter i ex del Nàstic David Querol i l’entrenador, Oriol Alsina. L’autoca restava custodiat per un gran cordó policial de Mossos d’Esquadra i de vigilants de seguretat.