03. Maig 2024

EL NÀSTIC EMPATA A VILA-REAL I JA ESPERA RIVAL PEL PLAYOFF

Els de Vicente Moreno finalitzen la fase regular al capdavant de la classificació amb 73 punts. El Nàstic ha empatat fins en dues ocasions, mitjançant els gols de Ferran Giner i Azkorra, però no ha pogut acomiadar la lliga regular amb victòria. El dilluns es coneixerà el rival de l’eliminatòria pel play-off d’ascens a Segona A.

nastic-vilareal4El resum
El Nàstic ha comptat amb el suport d’uns 70 aficionats que s’han desplaçat fins a Vila-real per viure de prop l’últim partit de la lliga regular. El partit s’ha iniciat amb un gol olímpic per part del conjunt groguet. Al minut 2, el servei de córner botat per Marc Mateu s’ha colat al fons de la porteria grana (1-0). Rayco ho ha intentat un minut després però la pilota ha sortit per sobre el travesser del porter Bañuz.

I els locals han buscat el segon gol amb una falta directa que s’ha enverinat degut al fort vent que bufava. Reina, molt atent, ha refusat a córner. En els següents minuts, el conjunt de la Plana Baixa ha dominat la possessió de l’esfèric i ho intentava en rematades des de lluny. Tot i això, al minut 23, una bona jugada d’atac per banda esquerra dels grana ha acabat amb una pilota controlada per Ferran Giner a la frontal de l’àrea, que no ha desaprofitat l’ocasió per empatar. El jugador valencià ha col·locat la pilota a l’escaire dret de Bañuz i ha materialitzat el seu primer gol d’aquesta temporada (1-1).

nastic-vilareal2Al 27, Rayco ha tingut el segon gol. Azkorra ha assistit i el jugador canari no ha trobat els tres pals de la porteria local amb el seu xut. El conjunt tarragoní s’anava apropant en la recta final de la primera meitat i Lago Jr ha tingut dues ocasions abans d’arribar al temps de descans. Primer, al minut 41, després d’una falta assajada que ha botat Rocha i el porter Bañuz s’ha pogut anticipar a la rematada de l’ivorià; després, al minut 44, en una jugada personal  i xut final que ha pogut desviar el porter del Villarreal B. Amb l’empat a un gols s’ha arribat al temps de descans.

La segona part
A la represa, els primers compassos han estat d’igualtat per part dels dos equips. La lluita per controlar la possessió i buscar porteria rival amb combinacions ràpides feia que l’espectador pogués veure un joc molt vistós. Al minut 58, una falta favorable al ‘submarí groc’ ha significat el segon gol. Pablo ha superat la barrera grana i ha transformat el llançament de falta (2-1). En els instants següents, Vicente Moreno ha introduït dos canvis. Jean Luc i Marc Martínez han entrat al terreny de joc al lloc de Ferran Giner i Manolo Martínez, respectivament. I el Nàstic ha disposat de dues ocasions molt clares en un sol minut. Primer, Lago Jr s’ha plantat sol davant de Bañuz, però el porter local ha tapat bé qualsevol possibilitat de rematada; i, uns segons després, Marc Martínez ha connectat una bona rematada des de dintre de l’àrea, que Bañuz ha esvaït enviant a córner amb una mà salvadora. L’últim canvi grana ha estat el de Sergio Rodríguez, entrant al camp al lloc de Rayco al minut 77.

nastic-vilareal3I al 82, Marc ha tingut una nova oportunitat en un xut des de fora de l’àrea que ha fregat el pal de la porteria local. Un minut després, el Villarreal B s’ha quedat en inferioritat numèrica per l’expulsió per doble cartolina groga a Fran Garcia. I ja en temps afegit ha arribat l’empat. Una bona pilota a Azkorra, que l’ha deixat sol davant el porter, ha servit per tancar el resultat del matx amb un empat a dos gols.

Després de finalitzar les 38 jornades de la fase regular com  a campions, el conjunt tarragoní afronta la fase decisiva de la temporada per tal d’aconseguir l’objectiu de pujar a la Segona Divisió A. El dilluns, a partir de les 17.00 hores aproximadament, el Nàstic coneixerà el rival de l’eliminatòria. De moment, toca esperar.