30. Abril 2024

El Nàstic ‘cau’ davant de l’Osasuna

Sense ocasions de gol i amb una passivitat sorprenent per part del club grana va acabar el partit en favor d’Osasuna que va manar en el minut 90 una pilota al pal a càrrec de Lucas Turró.

L’Osasuna es reenganxa a la lluita per la promoció després de guanyar a domicili a un Nàstic perdut (0-2), que segueix complicant la seva existència en la categoria de planta.

Els gols de Rober Ibáñez, minut 30, i de Xisco, minut 43, no van trobar la rèplica local i l’Osasuna es va endur tres punts més que importants d’un Nou Estadi que va castigar als seus jugadors pel partit realitzat.

El conjunt tarragoní va sortir molt més connectat ​​que el seu rival en els primers minuts del duel. Va insistir en la seva banda esquerra mitjançant Abraham i Javi Jiménez, i de les botes d’aquest segon va néixer la primera ocasió clara del duel.

Uche, titular després de moltes setmanes sense ser-ho, es va trobar un centre de Javi Jiménez a l’àrea petita als dos minuts de joc que no va rematar perquè no se l’esperava al peu.

Osasuna es va ofegar en aquests primers instants i va estar a punt de rebre una diana al minut 7, quan Matilla va provar sort de lliure directe. Sergio Herrera, molt atent, la va aclarir.

Els navarresos van equilibrar el duel després de l’intens inici dels tarragonins i es van avançar com menys s’ho esperaven els locals.

Just a la mitja hora de joc, Quique la va ficar a l’àrea, Javi Jiménez no la va rebutjar, i va aparèixer Rober per afusellar a plaer de Dimitrievski, un gol que va donar ales a un Osasuna que es va apoderar del joc des de llavors i fins al descans.

Més dramàtic per als locals va ser el segon gol en el qual la confusió va regnar i Xisco va aprofitar el desconcert per rematar a plaer davant la passivitat de tots. La jugada va ser estranya amb l’assistent aixecant el banderí assenyalant fora de joc però l’àrbitre va donar validesa a la jugada i va concedir el gol de l’Osasuna.

El segon acte es va iniciar amb el Nàstic com a clar protagonista però sense idees ofensives per intentar ensorrar la muralla proposta per Diego Martínez. Va esperar amagat el conjunt navarrès a l’espera d’un tercer gol que liquidés totalment el partit.

Aridane, després servei de falta, va rematar de cap una pilota que es va perdre alt per sobre de l’arc defensat per Dimitrievski, en el que va ser la més clara dels primers quinze minuts del segon temps.

Va perdre en intensitat l’enfrontament amb un Nàstic incapaç de crear perill per a desesperació de la parròquia local que no va dubtar a xiular en algun passatge del partit veient la inoperància dels seus jugadors.