02. Març 2024

EL LIDERATGE DEL PORT DE TARRAGONA TÉ COM A PREMI UN CONGRÉS INTERNACIONAL AGROALIMENTARI

José Llorca, president de Ports de l’Estat, i Josep Andreu, president del Port de Tarragona, han presentat aquest dijous en roda de premsa el I Congrés Internacional del sector agroalimentari ‘Agrifood International Congres’ que es durà a terme al Port de Tarragona el proper 14 i 15 d’abril. La infraestructura portuària tarragonina serà l’epicentre internacional del sector agroalimentari durant la celebració d’aquest congrés, que preveu l’assistència de 100-150 representants d’empreses que integren el sector agroalimentari.

a2La cita està organitzada conjuntament entre el Port de Tarragona i Ports de l’Estat, amb l’objectiu de generar networking, així com analitzar els reptes que estan apareixent en la indústria agroalimentària i afavorir l’aportació de tots els actors, des de la producció, fins a la producció final.

“Primer port en moviment de cereals, farines i pinsos”
Llorca ha fet un repàs de la situació actual dels ports del sistema portuari, quant al moviment de productes agroalimentaris. En aquest sentit ha destacat que “els ports d’interès general de l’Estat han manipulat més de 78 milions de tones de productes agroalimentaris al llarg del 2015, xifra que representa un 15% del total de les mercaderies manipulades pels ports”.

D’altra banda, ha posat de manifest el lideratge del Port de Tarragona en el tràfic d’agroalimentaris. Així, Llorca ha afegit que “durant el 2015 el Port de Tarragona ha estat líder a l’Estat en el moviment de cereals i farines, amb 2,8 milions de tones; i de pinsos i farratges, amb 1,6 milions de tones”. Així mateix, el Port de Tarragona és el primer port del Mediterrani en productes agroalimentaris a granel, amb 5 milions de tones a l’any. Llorca també ha destacat que al hinterland del Port de Tarragona es fabrica el 40% del total de producció de pinsos d’Espanya.

​“Les grans multinacionals del sector treballen a Tarragona”
Al seu torn, Andreu ha destacat l’alta especialització i rendiment que tant les empreses estibadores com la pròpia infraestructura portuària tenen en el tràfic d’agroalimentaris. Andreu ha explicat xifres que posen de manifest el posicionament del Port de Tarragona com a centre logístic del sector agroalimentari, com per exemple els 560.702m2 de superfície portuària destinada a aquest tipus de tràfic; la capacitat d’emmagatzematge que és d’1,25 milions de tones; la productivitat mitjana és de 500 tones/hora; i les bones comunicacions terrestres amb el hinterland consumidor d’aquests productes agroalimentaris, que s’importen a través del Port de Tarragona.

“Amb la celebració d’aquest congrés seguim posicionant Tarragona a nivell internacional” ha destacat Andreu.

 

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download WordPress Themes Free
Download WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
Download WordPress Themes
online free course