30. Abril 2024

El Col·legi d’Advocats de Tarragona es queda sense ‘Drets Humans’

La comissió no consta des de fa uns dies a la pàgina web de l’ICAT tot i que, segons el Col·legi, ja es treballa per suplir els dimissionaris i, amb tota probabilitat, en la pròxima junta de govern d’aquest mes de maig ja es produiran els nous nomenaments.

David Rocamora en una imatge d’arxiu

Ha dimitit en ple la comissió de Drets Humans del Col·legi d’advocats de Tarragona (ICAT) ha dimitit. primer a dimitir va ser el president de la comissió, el penalista David Rocamora, i l’ha seguit després la resta “per solidaritat”.

El Col·legi apunta com a causa d’aquest abandonament en bloc a un efecte dòmino després de la dimissió del president, que ha declinat oferir els motius de la seva decisió. “L’únic que em preocupa ara és el Congrés sobre memòria històrica, impunitat del franquisme i dignitat de les víctimes que se celebrarà al març de l’any que ve”, ha assenyalat.

Aquest Congrés l’organitza el Consell de col·legis d’advocats de Catalunya, se celebrarà a Tarragona i, en principi, la comissió de Drets Humans que ha dimitit tenia un pes específic en aquest esdeveniment.

Segons altres fonts de l’ICAC, la dimissió obeeix al rebuig de la junta de govern a diverses de les activitats proposades per la comissió dels Drets Humans, centrades sobretot en les vulneracions a la llibertat d’expressió.

Així, han vetat una xerrada del raper Pablo Hasél, pendent d’entrar a la presó per enaltiment del terrorisme, injúries i calúmnies contra la Corona per diversos missatges publicats a Twitter i una cançó difosa a Youtube.

Entre la memòria d’activitats de la comissió del 2017 destaca una xerrada de combatents voluntaris contra l’Estat Islàmic o el conveni amb l’Ajuntament de Tarragona per atendre la diversitat sexual i de gènere. També destaca la trobada amb un immigrant que va creuar l’Estret en pastera o una exposició sobre els refugiats en col·laboració amb la Creu Roja.

 

 

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download Premium WordPress Themes Free
Premium WordPress Themes Download
Premium WordPress Themes Download
Download Nulled WordPress Themes
free online course