02. Maig 2024

RICARD CHECA: Als polítics, ni cas

Ja fa dies que Catalunya viu submergida en una de les més importants campanyes electorals de la seva història. I un cop més torna el bipartidisme, però en aquesta ocasió dividit en dos blocs: el de l’independentisme i el del 155. Els més de 5,5 milions de catalans amb dret a vot, haurem de decidir què volem i aquesta vegada no podem badar. Això ja no va d’independència. Va de democràcia. De drets i valors. La participació en les urnes ha de ser massiva i contundent. És obvi que si no votem amb seny no ens en sortirem.

El país està enfangat i cal un mandat clar i indiscutible per continuar amb el ‘procés’ o liquidar-lo. Catalunya no es pot permetre el luxe d’estar dos anys més sense govern i, honestament, crec que el govern que surti de les urnes ha de representar tothom i només un part de la societat. En cas contrari no sortirem d’aquest cul de sac on ens hi trobem.

He de confessar que desconfio de l’honestedat del PP i del bon rotllo i fraternitat que apregona. Tampoc vull que es repeteixi el circ dels darrers dos anys, on uns empenyen el govern cap al precipici i a l’hora de demostrar unitat s’escapen i s’amaguen de les responsabilitats judicials. No, no. Hem d’acabar amb aquest sense sentit. No afavoreix a ningú. Ni independentistes ni constitucionalistes. A ningú. El diumenge passat, com a periodista, vaig acompanyar la visita del president Mariano Rajoy a Catalunya després de l’aplicació de l’article 155.

En una sala plena de gom a gom, Xavier Garcia Albiol i Rajoy van emprar un discurs populista i demagog, el qual ‘excita’ la seva militància. Però oblidant la decoració i la posada en escena, cal reconèixer que Rajoy ha fet el que li pertocava com a president d’un estat centralitzador, basat en “la España unida y fuerte”. El discurs de Rajoy – que és un orador brillant – qualla sense dificultats en el seu electorat. Uns votants que perdonen, sense gaire esforç, els casos de corrupció i fins i tot són capaços de donar suport a la repressió policial i al famós ‘a por ellos’ sempre que sigui per fer respectar una llei. Una llei que la majoria desconeix i només l’hi ha coneix d’oïdes. Aquesta campanya serà violenta i sentirem barbaritats vàries. Mentides, mitges veritats, rumors i desqualificacions personals a dojo, però hem de tenir clar el que pretenen i volem com a país i com a poble.

Cal no fer cas als missatges incendiaris de la caverna popular ni als ‘fantasmes’ independentistes que usen i abusen de la ‘massa humana’ per les seves estratègies que, al cap i a la fi, resulten ser ‘simbòliques’. Rajoy – persona per qui no nodreixo gens de simpatia política – va prometre (no me’n fio) que les eleccions tindran garanties.

Cal estar molt atents al recompte que està encarregat a una empresa (Indra) de dubtosa credibilitat i reputació. O sigui, en aquestes eleccions, més que fer cas al que diran i faran els polítics – que definitivament són els que ens han portat fins a aquest precipici – hem de saber realment el què pretenen. Hem de deixar de ser marionetes. Rajoy està fent la seva feina i no ho està fent malament. El seu discurs sedueix i qualla.

El problema són els altres líders que, de forma fastigosa, creuen que guanyaran un punyat de vots extremant la violència verbal, la ràbia entre pobles i l’empresonament dels polítics. Convé ignorar l’embolcall i fixar-nos més i millor en el contingut per assolir l’objectiu: el futur del nostre país.

Ricard CHECA
Periodista

 

Quins partits governaran a Tarragona?

3 comments

  • jaja

    18 Novembre, 2017 at 9:23 am

    me parece mal que dudeis del recuento etc

    Reply

  • apaloseco

    18 Novembre, 2017 at 9:25 pm

    Sr. Checa, usted era un periodista comprometido con la verdad y crítico con todos y todo. O sea, una rara excepción en su profesión. Pero lleva unas cuantas semanas que no lo reconozco. Usted, desde su digital, alentó a acudir a las urnas el 1-O y dio por buenos los resultados de un referendum que era cualquier cosa menos eso. Y ahora levanta sospechas sobre el recuento de votos del 21D sin aportar ni una sola prueba. Ha pasado de ser un referente del periodismo a ser uno más del borreguero. Espero que su viaje a la ciénaga le haya valido la pena en algo.

    Reply

  • Joan

    20 Novembre, 2017 at 12:01 pm

    Que un suposat periodista serios digui la bajanada de INDRA és per riure molt o plorar molt.

    Sr. Checa, INDRA no compta ni recompta res, els vots es compten a les taules, on s’omplen les actes i fulls d’escrutini, dels que s’envia copia a la Junta Electoral Central mitjançant CORREOS y el president porta altra copia a la Junta Electoral als Jutjats. A més cada partit que vol es queda una copia de les actes.

    INDRA l’unic que fa es posar la logística per a que els vots es facin arribar telemàticament per poder donar resultats de manera més rápida.

    A més tres dies després de les eleccions es fa el recompte de vots a cada circumscripció on els partits i la junta electoral fan el recompte taula per taula, a més de dirimir sobre els conflictes que hagin sortit en algunes taules amb invalidació de vots o problemes de vots nuls etc…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Premium WordPress Themes Download
Download Best WordPress Themes Free Download
Download Best WordPress Themes Free Download
Download Premium WordPress Themes Free
free download udemy paid course