04. Maig 2024

ELS MOSSOS DETENEN UN GRUP QUE DESMANTELLAVA COTXES PER VENDRE LES PECES

Els Mossos d’Esquadra Mossos d’Esquadra van detenir sis homes com a presumptes autors de 10 delictes d’estafa, falsificació documental i simulació de delictes.
Fruit d’una investigació, iniciada fa uns mesos, s’ha posat al descobert l’existència d’un grup organitzat que comprava vehicles a persones que tenien problemes econòmics en un taller de Constantí, pactaven amb ells la venda dels vehicles, principalment motocicletes, i posteriorment feien que els propietaris denunciessin la seva sostracció.

Els Mossos desarticulen grup d'estafadors (Foto: Arxiu)
Els Mossos desarticulen grup d’estafadors (Foto: Arxiu)

El taller procedia al desballestament dels vehicles, desmuntava les peces, feia desaparèixer els números de bastidor i la matrícula i posteriorment venia les peces.
També s’ha pogut comprovar que el taller també esborrava el número de bastidor de ciclomotors sostrets i posteriorment els revenia a enllaços que els portaven al Marroc per la seva comercialització.
Els agents van intervenir les bases de dades existents als ordinadors del taller i s’ha pogut comprovar que es registraven meticulosament els vehicles que entraven al taller descrivint la marca i model de la peça, la data i país de matriculació, data d’entrada al taller, procedència, motiu de la baixa, data de sortida i destí de la peça. De l’anàlisi de les dades es va comprovar que alguns vehicles havien estat registrats amb la mateixa numeració i posteriorment es va poder relacionar que la numeració doblada corresponia a vehicles sostrets.
De les posteriors declaracions s’ha pogut concloure que d’una desena de vehicles se’n esborraven els números de xassís  i bastidor i se’n desmuntaven les peces sense que se’ls assignés cap numeració.
Arran de posteriors gestions realitzades per la unitat d’investigació s’ha comprovat que algunes persones havien denunciat a les companyies asseguradores la sostracció dels vehicles que constaven com a comprats per aquest taller, la qual cosa ha permès concloure la comissió de deu presumptes delictes de simulació de delicte.
De les persones detingudes, d’edats compreses entre els 27 i 49 anys, quatre d’ells de nacionalitat espanyola i dos de marroquina, tres veïns de Tarragona, un del Catllar un de Valls  i el darrer veí d’Alcover,  dues són les propietàries del taller, tres són treballadors del mateix taller i un sisè un venedor d’un dels vehicles, al qual se li imputa la comissió d’un presumpte delicte de simulació de delicte i falsa denúncia.
Els detinguts van passar a disposició judicial el passat 12 de febrer al Jutjat de primera instància i instrucció número 5 de Tarragona i el jutge ordenà per a tots ells la seva llibertat amb càrrecs.
 
 
 

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download Best WordPress Themes Free Download
Download Best WordPress Themes Free Download
Download Best WordPress Themes Free Download
Download Best WordPress Themes Free Download
free download udemy paid course