30. Abril 2024

Aigües revoltes al PP de Tarragona amb l’arribada de Martorell

La pregunta que es formula tothom és com ha arribat Maria Mercè Martorell a ser l’alcaldabe del PP a Tarragona. Ningú desmereix els seus dots personals, la seva preparació o estima per la ciutat. Res d’això. Fins i tot perquè va ser la responsable que Tarragona ostenti el títol de Ciutat Patrimoni de la Humanitat de la Unesco. El tema és molt més polític.

L’aparició de l’advocada tarragonina en l’escena política ha provocat un enrenou mediàtic i una crisi interna al partit a Tarragona. Potser, també a Catalunya. Martorell arriba empoderada. Ve de la mà d’Albert Núñez Feijóo, contrariant així totes les pretensions del tarragoní Alejandro Fernández, president del PP a Catalunya.

La rumorologia apunta que els barons del PP estan cansats del protagonisme personal d’Alejandro Fernández i de poca visibilitat que té el partit conservador a Catalunya i també a Tarragona. Ha anat perdent manxa a favor de Ciutadans i després de Vox. Diuen que Alejandro Fernández és un bon orador, però el seu egocentrisme no permet unir i cosir el partit que viu hores baixes. A més a Tarragona, el grup municipal està molt trencat. La relació entre José Luís Martin i Elisa Vedrina (cap de campanya de Martorell) és pràcticament inexistent. El fet que Martorell hagi triat la regidora Vedrina per ‘conduir’ la seva campanya electoral tampoc ha agradat al partit local. Entenen que és una afronta a José Luis Martin.

L’esbroncada va ser de tal ordre que Maria Mercè Martorll va estripar el carnet de militant

Maria Mercè Martorell és una dona amb molta personalitat i caràcter. Sol dir les coses pel seu nom. I no permetrà que li torni a passar el que va succeir en 2007, quan va trencar amb el partit i es va presentar amb una candidatura pròpia Tarragona Grup Independent, obtenint 1.371 vots. Aleshores ella es va cabrejar moltíssim amb Alejandro Fernández. L’esbroncada va ser de tal ordre que ella va estripar el carnet de militant. Ara, el partit torna a confiar en el seu “potencial” per ressuscitar el PP del coma que està instaurat fa massa temps. Cal entusiasmar la militància i generar il·lusió.

La cúpula major del PP, amb Feijóo al capdavant, creuen que Martorell és la peça clau per revitalitzar el partit a Tarragona. Ella arriba de les mans d’Alberto Fernández Díaz (enemic d’Alejandro Fernández) i de Dolors Montserrat (una possible aspirant a presidir el PP a nivell autonòmic).

El nomenament – a dit- de la lletrada com a cap de llista no agrada als responsables del partit a Tarragona. Hi ha molta expectació per veure la configuració de la llista del PP que concorrerà a les eleccions municipals. Tothom donava per fet que José Luis Martin i Josep Acero integrarien la candidatura. Ara, potser, assistirem a una sèrie de defenestracions.

Ara cal esperar per saber el futur polìtic del fins ara portaveu municipal José Luís Martin

La idea és que la “sang no arribi al riu” i que no hi hagi polèmiques que pugui dividir encara més l’electorat. Són conscients que una guerra interna – mediatitzada – només pot afavorir a Vox. És un objectiu que la direcció nacional vol evitar passi el que passi. Ara caldrà esperar per saber els danys col·laterals d’aquesta jugada que està beneïda per la cúpula de Gènova.

PUBLICITAT








Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
Download Premium WordPress Themes Free
Download WordPress Themes
online free course