30. Abril 2024

Els treballadors d’Spar protesten davant la “por” a ser acomiadats

La situació dins de la plantilla d’Spar a la província de Tarragona cada cop és més tensa. El comitè d’empresa està organitzant concentracions a les portes d’alguns supermercats per exigir millores laborals i més transparència amb els acomiadaments. “La plantilla està cansada de les pressions que s’exerceixen als llocs de treball, de l’estrès per l’excés de treball a què estan sotmeses i sotmesos per la manca de personal, dels canvis d’horaris i torns sense informar amb antelació, i d’emmalaltir per por de ser acomiadades”, apunta Comissions Obreres (CCOO) en un comunicat.

D’altra banda, el comitè d’empresa demana mesures per fomentar la conciliació familiar i augmentar la remuneració de les hores extres festives. La protesta convocada pels sindicats aquest dijous ha consistit en una concentració davant el supermercat Spar del Mercat Central de Reus, que posteriorment s’ha traslladat a l’establiment que la cadena té al passeig Sunyer. Des d’allí, una vintena de treballadors han reclamat millors condicions laborals per a la plantilla d’unes 1.200 persones del conjunt de la demarcació.

El comitè proposa una pujada de quinze euros d’aquesta remuneració en la pròxima reunió amb l’empresa, prevista pel dilluns 16 de gener. D’altra banda, Lozano exigeix a Fragadis, l’empresa propietària d’Spar, que comuniqui els acomiadaments al comitè  amb un marge d’un dia, en comptes de ser notificats trimestralment. L’organisme també demana que la companyia especifiqui com es retornaran les hores d’excés de jornada que els treballadors fan al llarg de l’any.

Per la seva part, Fragadis reivindica la “significativa millora” que ha suposat el nou conveni laboral 2022-2025, aprovat a finals de desembre i que té efectes retroactius per al conjunt de la plantilla. Alguns dels principals acords són l’increment salarial del 10,5% durant tres anys, l’equiparació dels permisos retribuïts en parelles de fet, la millora en les assegurances d’accidents laborals o l’obtenció d’un cap de setmana de qualitat per a les persones que treballen de dilluns a dissabte o diumenge. Fonts de la companyia es mostren “sorpreses” davant les reclamacions del comitè d’empresa i consideren que “no s’ajusten a la realitat”.

PUBLICITAT


Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Premium WordPress Themes Download
Premium WordPress Themes Download
Premium WordPress Themes Download
Download Premium WordPress Themes Free
udemy course download free