30. Abril 2024

Quin és el paper dels Mossos d’Esquadra en un desnonament?

Sempre que un desnonament apareix als mitjans de comunicació es veuen els Mossos d’Esquadra. Sovint se’ls relaciona directament amb l’expulsió dels residents al domicili, però la seva funció real és donar suport a la comitiva judicial que ordena el desnonament. La seva presència tan sols és requerida quan la seguretat dels enviats judicials no està garantida.

Això pot ser a causa d’un grup de persones que vulguin impedir el desnonament, o perquè els residents de l’habitatge es resisteixen a sortir. Algunes vegades, els Mossos s’han trobat amb trampes dins del domicili, com un forat al terra tapat amb una catifa.

Tanmateix, la policia autonòmica analitza personalitzadament cada cas per esbrinar si la persona o persones pendents de desnonament tenen un procediment obert amb Serveis Socials. Això, en alguns casos, ha evitat expulsions per informes posteriors de vulnerabilitat o pobresa.

D’altra banda, un resident que es resisteixi a abandonar l’habitatge pot caure en una infracció greu, segons la llei de seguretat ciutadana 4/2015. En el seu article 36.4 descriu les accions susceptibles d’esdevenir infracció greu: “Els actes d’obstrucció que pretenguin impedir a qualsevol autoritat, empleat públic o corporació oficial l’exercici legítim de les seves funcions, el compliment o l’execució d’acords o resolucions administratives o judicials, sempre que es produeixin al marge dels procediments establerts legalment i no siguin constitutius de delicte”.

PUBLICITAT













Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
Download Nulled WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
free download udemy course