Ja estem al Nadal i com cada any farem un repàs de com hem de preparar la taula durant aquestes festes.
En altres articles, us vaig donar uns petits consells que tot seguit repassaré breument i que podeu trobar l’explicació més ampliada en l’hemeroteca d’aquesta secció.
• Hem de triar el lloc de la casa a on farem la celebració: quina taula farem servir.
• Recordeu que hem de saber quants comensals tindrem i preparar la distribució de l’espai perquè estiguin còmodes guardant una certa distància entre ells. (60 cm aproximadament)
• L’elaboració del menú i la llista de la compra, és el primer que farem.
• Tenir a mà una taula auxiliar a on deixar licors, plats i copes que és faran servir més tard, és de molta utilitat.
• Fer servir un moletó per protegir la taula i donar més esponjositat.
• Les estovalles van lligades amb la decoració que heu pensat, el blanc o el color cru és una bona elecció i si a més porta motius de Nadal ja ho teniu tot. Que no es vegi molt atapeïda penseu que l’omplirem tota amb plats, coberts, copes i safates amb menjar
• És recomanable passar la planxa pel damunt de les estovalles per deixar-la completament llisa; a vegades fem servir estovalles que porten tot un any en un calaix.
• Les estovalles i els tovallons que siguin de tela.
• El primer que col·locarem serà el centre o centres de taula; si té espelmes, que no siguin aromàtiques per no afectar al gust del menjar.
• Fer servir sota plats mai ens deixaran la taula nua.
• Els coberts els col·locarem en ordre de menjar de fora cap a dins del plat. Fora el cobert del primer plat i així seguim.
• L’ordre de les copes o gots: primer aigua, després vi blanc i últim vi negre. Deixarem les de licors per posar després a la taula auxiliar.
• El plat del pa individual, sempre va a la esquerra del nostre plat.
Fet tot un recordatori dels anys passats, us espero en un pròxim article per seguir parlant de les festes nadalenques.