28. Abril 2024

VILLALONGA DEL CAMP ACULL EL PRIMER MUSEU DEL CINEMA AL CAMP DE TARRAGONA

El Centre Cívic de Vilallonga del Camp acull a les seves instal·lacions el primer museu del Camp de Tarragona dedicat al cinema. Els amants del setè art podran veure projectors de principis del segle XX, material gràfic com un cartell original de La Guerra de les Galàxies i gaudir de documentals sobre el cinema.

El Museu del Cinema de Vilallonga del Camp és el primer al Camp de Tarragona de les seves característiques, la seva titularitat és municipal i està emplaçat a la primera planta del Centre Cívic de la localitat.

El material que s’hi troba pertany a la col·lecció particular de Josep Maria Vallès, amant del cinema i vinculat a la sala de cinema del municipi des de fa més de 50 anys.

Al museu s’exposen diversos projectors, entre ells un de principis del segle XX que anava amb carbó, cintes de pel·lícula de diferents formats, material gràfic divers, com pòsters, pasquins, documents de llicències d’emissió de la censura, un espai dedicat al No-do i un espai destinat als tres cinemes que ha tingut la localitat: el Nou, l’Edison i l’actual, el Centre Recreatiu.

Un dels espais més interessants és la cabina de projecció antiga  del cinema. En un racó de l’entrada hi ha fileres de les primeres cadires que va tenir l’actual cinema de Vilallonga, que han estat restaurades. Hi ha una pantalla on s’hi projecten diversos documentals relacionats amb el món del cinema.

El Museu del Cinema de Vilallonga del Camp es pot visitar els dissabtes, diumenges i festius de 18 a 20 hores i entre setmana els dimarts i dijous, de les 9 a les 12 hores, amb visita concertada per a grups i escoles. 

Per concertar visita cal trucar a l’ajuntament, al 977 84 01 01. 

 

 

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download Nulled WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
Download Nulled WordPress Themes
free download udemy paid course