03. Maig 2024

EURODIPUTATS D’ERC DENUNCIEN A LA COMISSIÓ EUROPEA QUE MOLTS CATALANS A L’ESTRANGER NO PODRAN VOTAR

Els eurodiputats d’ERC Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé han denunciat aquest dijous a la Comissió Europea anomalies amb el vot exterior i han afirmat que en alguns consulats el material electoral ha arribat tard i en altres no ha arribat.

Terricabras i Solé s’han adreçat a la Comissió Europea, a través d’una pregunta parlamentària, per demanar si considera que “s’ha vulnerat el dret a vot dels catalans residents a l’estranger”. En el text els parlamentaris han explicat que “s’han denunciat casos -a Mèxic, Equador i els Emirats Àrabs, i països europeus com Bèlgica i Luxemburg- on el material electoral s’ha rebut amb retard o fins i tot no s’ha rebut”.

El document també recull que observadors electorals han denunciat que, en alguns casos, el recompte no s’ha pogut fer efectiu “atès que només s’ha pres nota del vot presencial”. En aquest sentit, Terricabras i Solé han preguntat a l’executiu comunitari quines accions durà a terme per investigar les anomalies i si “s’han donat les condicions necessàries per considerar que el procés ha estat transparent pel que fa al vot exterior”.

Els voluntaris que s’han organitzat per fer supervisar el vot exterior als consolats d’arreu del món van denunciar dimecres que els catalans a l’exterior han trobat anomalies i dificultats a l’hora d’exercir el seu vot. Catalans al Món va especificar que és especialment en els països de fora de la UE que el retard en l’enviament del material electoral als votants està sent més rellevant.

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Free Download WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
Download WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
download udemy paid course for free