14. Maig 2024

SI BÈLGICA EXTRADEIX PUIGDEMONT, EL PRESIDENT SERÀ ENCARCERAT A LA PRESÓ D’ESTREMERA

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ingressaria a la presó d’Estremera (Madrid VII) en cas que es decidís el seu empresonament després de l’extradició, un centre dels més “avançats” d’Espanya, i podria disposar de cel·la individual si la demana o compartir-la amb algun dels seus exconsellers.

GRA369. BARCELONA.16/01/17.- El presidente de la Generalitat, Carles Puigdemont, durante la conferencia titulada: “2017, un año clave para el futuro de Cataluña”, que ha pronucniado esta noche en el Teatre Romea de Barcelona, en la que ha expuesto los retos para los próximos meses, entre ellos el referéndum que prevé convocar como muy tarde para septiembre. EFE/Alejandro García

Així es posa de manifest en la resposta que Espanya ha remès a la Fiscalia belga, que ha demanat a la jutgessa de l’Audiència Nacional Carmen Lamela informació sobre el sistema penitenciari i judicial espanyol de cara a la compareixença demà davant un jutge belga de Puigdemont i els quatre exconsellers que van fugir a Brussel·les.

Segons han indicat a EFE fonts d’Institucions Penitenciàries, en la resposta a la pregunta de la Fiscalia d'”En quina presó quedaran tancats?”, s’assegura que Puigdemont i els exconsellers homes anirien a Estremera, a 70 quilòmetres de Madrid, i on estan a la presó preventiva els exmembres del Govern que la jutgessa Lamela va enviar a la presó.

Mentrestant, les dones fugides a Bèlgica ingressarien en un centre penitenciari de la Comunitat de Madrid, previsiblement el d’Alcalá Meco, on estan recloses ja dues exconselleres.

Les autoritats espanyoles han informat a la Fiscalia belga de les condicions de la presó Estremera, un centre tipus amb un disseny molt avançat, inaugurat el 2008 i amb instal·lacions que milloren les dels presons d’altres països europeus.

La Fiscalia belga havia preguntat a l’Audiència Nacional quines serien les condicions del president Puigdemont i els consellers en cas que el jutge decidís extradir-los. En aquest sentit, s’interessava per quant temps duraria la presó provisional, i si l’empresonament es prendria directament o després de la declaració dels acusats. També demanava per les dimensions de les cel·les, la qualitat dels menjars a la presó o per l’accés a les dutxes i els equipaments sanitaris.

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
Download Premium WordPress Themes Free
Download Premium WordPress Themes Free
udemy paid course free download