02. Maig 2024

BÈLGICA DEMANA A LAMELA INFORMACIÓ JURÍDICA, PENITENCIÀRIA I DETALLS SOBRE ELS DELICTES COMESOS PEL PRESIDENT I ELS CONSELLERS

El president Puigdemont i els consellers que són amb ell a Brussel·les estan citats demà divendres per la justicia belga per decidir sobre la seva extradició. Per tenit tota la informació possible, la justicia belga ha demanat a l’Audiència Nacional informació penitenciària i judicial així com informació més detallada sobre el procés independentista.

Entre la informació requerida a la jutge Carmen Lamela hi ha elements relacionats amb el sistema penitenciari espanyol com ara el règim intern de les presons o en quins centres ingressarien els processats si són lliurats a les autoritats espanyoles.

També se sol·liciten detalls sobre els fets continguts en l’ordre de detenció que es va remetre a Bèlgica com ara les fites del procés independentista, quines resolucions aprovades pel Govern català vulneren la llei o quins delictes haurien comès suposadament els acusats.

La justicia belga ha requerit també informació sobre el procediment judicial espanyol, el jutge que instrueix la causa contra Puigdemont i els consellers, si se’ls prendria declaració en arribar o si l’Audiència Nacional és un tribunal ordinari són alguns dels aspectes demanats.

El president Carles Puigdemont i els consellers Toni Comín, Meritxell Serret, Clara Ponsatí i Lluís Puig, cessats pel govern espanyol, estan citats a declarar demà divendres al migdia, quan se celebrarà la vista amb el jutge que ha de decidir sobre l’ordre de detenció europea emesa per les autoritats espanyoles. Fonts de la Fiscalia federal de Bèlgica han explicat que la decisió del jutge no es farà pública, necessàriament, aquell mateix dia, ja que pot deliberar durant diverses jornades.

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download WordPress Themes Free
Free Download WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
free download udemy course