29. Abril 2024

LA GENERALITAT OBRE 223 PLACES EN RESIDÈNCIES I CENTRES DE DIA A TERRES DE L’EBRE

La Generalitat crearà 233 noves places en residències i centres de dia a les Terres de l’Ebre, un 14% més de llocs amb finançament públic destinats a persones grans, persones amb discapacitat i persones amb malaltia mental.

La inversió que la Generalitat destinara per a la creació d’aquestes noves places és de més de 2,6 milions d’euros. Amb el nou increment de places les destinades a la grent gran seràn 207 places més, 20 noves places per a persones amb 20 amb discapacitat i 6 més dedicades a les persones amb malaltia mental.

En l’àmbit de la gent gran, s’ha incrementat tant el nombre de places residencials (168 més fins a un total de 1.199, el que representa un increment del 16,2%) com les de centre de dia (39 més fins a 457, un 9,3% més).

Pel que fa a l’atenció a les persones amb discapacitat psíquica, se n’han creat 6 de residencials i es tancarà el 2017 amb 170 places públiques d’aquest tipus, un 3,7% més, alhora que s’han creat 14 places residencials per a persones amb discapacitat física, una tipologia de servei que no existia a les Terres de l’Ebre.

Finalment, les places de llar de residència i llar amb suport per a persones amb malaltia mental arriben a 44 amb les 6 de nova creació (15,8% més).

Atenció a infants i adolescents tutelats

Per a l’atenció a infants i adolescents tuteles s’ha obert un nou CRAE a Amposta que se suma als dos que ja existien a la demarcació.

El secretari d’Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesias, ha explicat que un d’aquests equipaments es dividirà en dues unitats de convivencia de 8 infants cadascuna. “Aquestes actuacions responen a la implementació d’un pla de xoc per atendre millor els infants i adolescents tutelats”.

Les unitats de convivencia estaran seran d’un màxim de 10 o 12 infants, amb habitació individual o doble i tindran una motivació d’integració comunitaria.

L’any 2018 el Departament espera obrir un nou centre d’aquestes característiques per acollir adolescents i joves de 12 a 18 anys tutelats que presenten alteracions de la conducta i que requereixen uns sistemes d’educació intensiva.

 

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download Best WordPress Themes Free Download
Premium WordPress Themes Download
Premium WordPress Themes Download
Download WordPress Themes
free download udemy paid course