05. Maig 2024

TERRICABRAS: A ESPANYA LA CIUTADANIA CADA DIA ÉS MÉS QUIETA, MANSA O ESTÀ ESPANTADA

El Parlament Europeu ha debatut avui dijous sobre l’ús que els estats i els governs fan de les lleis per frenar la llibertat ideològica i d’expressió, com ara la coneguda “llei mordassa”. L’eurodiputat Josep Maria Terricabras ha fet saber la seva preocupació per Espanya on la ciutadania cada dia és més “quieta, mansa o estigui espantada”.

Durant la jornada Lleis de difamació criminal a la Unió Europea, la situació a Espanya ha estat protagonista en molts moments. S’han exposat exemples de detencions emmarcades dins la coneguda com a ‘llei mordassa’ i el director de la revista satírica ‘El Jueves’ ha recordat el segrest que va patir la publicació el 2007.

L’eurodiputat Josep Maria Terricabras, que ha organitzat la jornada en representació del grup Els Verds-ALE, ha assegurat que el debat d’aquest dijous ha de servir d’embrió per impulsar iniciatives que s’estenguin als diferents estats membres. “Allò important és aconseguir canvis país a país, per descriminalitzar aquestes situacions, perquè d’aquesta manera també hi haurà una harmonització a la UE”, ha indicat. Terricabras, a més, també lamenta que el terrorisme, a vegades, es faci servir “d’excusa” per reprimir la llibertat d’expressió i ha assegurat que la situació actual a Espanya el “preocupa” molt, perquè “és un dels països europeus que ho ha judicialitzat més tot”, cosa que provoca que la ciutadania cada dia sigui més “quieta, mansa o estigui espantada”.

La presidenta de l’organització d’escriptor PEN, Carme Arenas, ha volgut posar de relleu que la normativa ha “criminalitzat” actuacions que abans s’emmarcaven dins la crítica i ha recordat que el president espanyol, Mariano Rajoy, “ha parlat fins i tot de la necessitat d’introduir una legislació per processar els memes” (les imatges humorístiques que es propaguen per les xarxes).

Per la seva part, Mike Harris, director executiu de 89up, s’ha centrat en els riscos que aquestes lleis suposen per als periodistes i els mitjans de comunicació. Entre aquests, frenar investigacions –per exemple, de corrupció- davant l’amenaça que se’ls porti als tribunals. “Per això és molt important que els europarlamentaris lluitin a favor d’una directiva que descriminalitzi aquestes situacions”.

 

 

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download Nulled WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
Download WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
free online course