07. Maig 2024

EL MUSEU NACIONAL ARQUEOLÒGIC DE TARRAGONA GUANYA EL PREMI MUSA A LA MILLOR EXPOSICIÓ SOBRE EL MÓN ANTIC

L’exposició temporal “El fil de la Història. Centcelles, el nostre objectiu, un projecte educatiu per a compartir”, del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, ha rebut el Premi Musa a la millor exposició sobre el món antic, concedit per la Revista Auriga, l’única publicació en català dedicada a la divulgació del món antic a Catalunya, en la XXV edició dels seus premis.

L’exposició “El fil de la Història” – que es pot veure al MNAT fins al 7 de gener de 2018- ha estat organitzada pel Museu Nacional Arqueològic de Tarragona amb la col·laboració de l’Ajuntament de Constantí, l’Arxiu Municipal de Constantí, el Col·legi Turó, l’Escola Centcelles, l’Escola Mossèn Ramon Bergadà, l’Institut de Constantí i el patrocini de l’empresa Repsol.

Més enllà de recollir i presentar els principals treballs realitzats durant les cinc edicions que porta vigent el projecte “Centcelles, el nostre objectiu”, l’exposició vol ser una plataforma i una oportunitat de reflexió global sobre el valor de la Història – ara i aquí  –, sobre el paper del patrimoni per al seu coneixement, sobre la responsabilitat d’aquest patrimoni i dels museus, en general, en el seu paper educador i de desenvolupament social i, fonamentalment, sobre la necessitat i capacitat de proposar i de portar a terme projectes col·laboratius que incideixin –més enllà dels objectius particulars i de les estratègies sectorials– en un benefici global per a la societat actual.

Un projecte col·laboratiu i transversal que ha partit del conjunt monumental de Centcelles, l’element patrimonial més antic de Constantí, eix del projecte i declarat Patrimoni Mundial l’any 2000.

A l’exposició es poden veure tots els materials interactius, audiovisuals, originals, maquetes, etc. elaborats durant aquest curs, així com documents i altres elements i objectes, recollits i documentats durant el procés de treball. Es poden veure i experimentar, també, els principals projectes desenvolupats durant aquestes cinc edicions.

Formats i propostes diverses per atreure a tots els públics
Al seu voltant, el MNAT ha desenvolupat un seguit d’activitats, que tenen per objectiu oferir formats i propostes diverses, que puguin interessar i implicar un ampli ventall de la societat.

Des del taller adreçat als infants “Tirant del fil de la Història”, dins del programa “Investigant al MNAT“, al nou cicle de “Llegim el Patrimoni. Literatura i Història”, organitzat en col·laboració amb la Biblioteca Pública de Tarragona i l’ONCE -que s’inicia aquesta tardor- amb la lectura de SPQR. Una història de l’antigua Roma de Mary Beard.

Reconeixement a la tasca de difusió i coneixement del món clàssic
Aquest és ja el sisè premi Auriga que rep el MNAT. Prèviament ha estat guardonat amb el Premi Musa el passat 2010 per l’exposició “Tàrraco, pedra a pedra”, el 2012 per l’exposició “Paradisus. Jardins i plantes medicinals de Tàrraco a Orléans“, el 2016 per “Redescobrint Centcelles” i aquest 2017 per “El fil de la Història”.

Així mateix, ha rebut també el Premi Didascàlia d’experiències docents el 2014 pel projecte educatiu “Centcelles, el nostre objectiu”, i el 2015 el Premi Carles Miralles i Solà, adreçat als treballs, projectes o iniciatives docents pel Projecte WikiArs a Tarragona.

Un reconeixement a la tasca de difusió i coneixement del món clàssic de la política d’exposicions temporals i de l’àrea didàctica del MNAT.

El Premi Musa ha estat concedit ex aequo amb l’exposició “La Fortalesa dels Vilars d’Arbeca. Terra, aigua i poder en el món ibèric”, organitzada conjuntament pel Museu de Lleida: Diocesà i Comarcal, la Universitat de Lleida, l’Institut d’Estudis Ilerdencs i la Diputació de Lleida.

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Premium WordPress Themes Download
Download WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
Download WordPress Themes
free download udemy course