02. Maig 2024

LA PROSTITUCIÓ BUSCA PIS

La Llei Mordassa ha fet canviar els hàbits de prostitució. En els darrers quatre anys s’ha notat una clara disminució de la prostitució a les carreteres i als prostíbuls al Camp de Tarragona mentre que el nombre de pisos que ofereixen serveis sexuals va augmentant.

 

Segons dades dels Mossos d’Esquadra, els prostíbuls al Camp de Tarragona s’han reduït a la meitat en els darrers quatre anys, dels tretze locals que hi havia l’any 2013 s’ha passat als set que hi ha actualment oberts. Això ha fet que el nombre de prostitutes identificades per la policia catalana també hagi descendit en un 50%. En el primer semestre d’enguany, els Mossos han identificat un total de 77 noies, mentre que l’any 2013 en tenien registrades 155.

Pel que fa al nombre de prostitutes que exerceixen als vorals de les carreteres tarragonines, també ha disminuït en els darrers mesos. Si bé en aquest cas no es disposa d’un cens de les noies, des de Mossos es confirma aquesta tendència a la baixa. David Boneta, cap dels Mossos d’Esquadra a la regió policial del Camp de Tarragona, afirma que “cada cop es veuen menys persones exercint la prostitució al carrer; des de la policia s’ha fet acció especialment a les carreteres”.

Els Mossos atribueixen aquest descens a l’efecte dissuasiu que ha causat la nova llei 4\/2015 de protecció de la seguretat ciutadana (Llei Mordassa), que permet multar, com a infracció greu, aquelles conductes que, “pel lloc en què es realitzen, poden generar un risc per a la seguretat viària”.

A les carreteres tarragonines no ha fet falta aplicar aquest article perquè l’entrada en vigor de la Llei Mordassa ha fet minvar la presència de prostitutes, només s’ha multat a un client a Cambrils en els darrers dos anys. La clau també ha estat, segons Boneta, posar el focus damunt els grups de proxenetes que hi ha darrere les noies, a les quals extorsionen per quedar-se amb els guanys que obtenen de la prostitució.

Baixa la prostitució a les carreteres i als locals i als pisos va a l’alça

Segons el comissari David Boneta, un dels factors que justifiquen aquest canvi és “la dificultat que té la policia d’actuar en un pis, ja que la prostitució per si sola no està penalitzada, però sí que podem intervenir quan hi ha unes persones que se n’aprofiten d’unes altres que exerceixen la prostitució”.

Els pisos s’acostumen a concentrar en poblacions grans, sobretot en llocs turístics. “Va en funció d’on hi hagi més moviment de persones”, ha conclòs.

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
Download WordPress Themes Free
free download udemy course