09. Maig 2024

MANIFESTACIÓ PER ‘RECUPERAR ELS DRETS PERDUTS’

REDACCIÓ1 Maig, 20160

Quan fa 30 anys des de la reivindicació de les vuit hores per jornada laboral que es va produir a Chicago, més de 500 persones han recorregut la Rambla Nova per recordar que “els drets no s’hereten, es conquisten i es defensen i recuperar els drets perduts” i que ara és el moment de fer-ho, ha recordat Jaume Pros, secretari general de CCOO a Tarragona.

Manifestació de l'1 de maig, aquest migdia
Manifestació de l’1 de maig, aquest migdia

Per la seva banda, Joan Llort, secretari general d’UGT a Tarragona, ha recordat tots els fronts oberts que hi ha al territori com els tancaments d’empreses de Covestro –”clar exemple de deslocalització”- la manca d’inversió d’Ercros a Flix, les modificacions contractuals als treballadors de Caprabo, la situació precària dels pescadors de peix blau i el tema de Bic Graphic, entre altres.

Pels sindicalistes l’1 de maig “no és una jornada festiva sinó que és una jornada de protesta, de reivindicació, de lluita i d’esperança”. L’exsecretari general d’UGT a Tarragona, Jordi Salvador –actual diputat d’ERC al Congrés- ha assistit a la manifestació i ha comentat a aquest diari que considera que “estem pitjor que fa un any, aquests governs de dretes ens estan portant a què els rics siguin més rics i els pobres més pobres”.

Pncarta a favor dels treballadors de Bic Graphic
Pncarta a favor dels treballadors de Bic Graphic

Des d’aquesta perspectiva, “no hem recuperat cap dret laboral que ens han pres i ara tenim una altra oportunitat de fer-los fora”. El republicà ha destacat que “el més important és que la democràcia té una cosa que no tenen altres sistemes i és que amb un vot pots fer fora a un individu que t’està fent mal, aprofitem-ho”.

La reforma laboral, una de les “xacres” que s’arrossega del govern de Rajoy, “no ha creat ocupació, ha creat temporalitat i misèria” i les polítiques econòmiques que s’estan aplicant “han fracassat”.

Espanya “va en caiguda lliure” ha vaticinat Salvador, qui ha expressat que “la ciutadania no ha de passar de la política, hauria de ser més activa. La política no passa de la gent”, ha conclòs.

Jonathan OCA
jonathan@larepublicacheca.com

Quins partits governaran a Tarragona?

0 comments

  • Socialista emprenyat

    1 Maig, 2016 at 7:46 pm

    Tres línies per despatxar el que han dit els secretaris geenrals dels sindicats majoritaris i quatre parrafs pel ex d’ERC. Aixo si que es diu una informació objectiva. Cada dia pitjor, sr.checa.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
Premium WordPress Themes Download
free download udemy course