02. Maig 2024

BALLESTEROS PROMET UNIR LLEVANT AMB PONENT I OBRIR MÉS LA CIUTAT AL MAR

balles_confL’alcalde de Tarragona, el socialista Josep Fèlix Ballesteros, ha dibuixat una ciutat que ha desencallat projectes històrics i que ara pretén unir els barris de ponent i de llevant, en la conferència anual de l’estat de la ciutat que ha ofert aquesta nit en una sala del Col·legi d’Advocats plena de gom a gom i amb representants polítics de diferents partits.

Amb el títol de “Primer Tarragona, Tarragona de primera”, l’alcalde ha repassat l’estat de la ciutat, encara que al ser any electoral l’acte no l’ha organitzat el Col·legi de Periodistes, com és habitual, i no hi ha hagut preguntes els informadors.

Ballesteros ha posat l’accent en els temes de ciutat aconseguits, com l’Escola Oficial d’Idiomes -tot i que la comunitat educativa s’ha queixat per compartir l’espai amb la Generalitat- o la futura arribada de la multinacional sueca Ikea.

Obertura al mar
Un dels grans objectius del consistori és “l’eix d’obertura al mar, amb equipaments de primera i sense barreres que limitin aquest vincle”, sense especificar com es harmonitzar aquest pla amb el projecte ferroviari del tercer carril, que passa per la línia de costa.

En aquesta obertura al mar es pretenen desencallar vells projectes històrics, com el Fortí de la Reina, la façana marítima, la dignificació de l’estació ferroviària o la conversió en auditori de l’antic hospital abandonat de la Savinosa, a primera línia de mar.

Unir els barrisballesteros_bens
L’alcalde pretén unir els barris de ponent i de llevant – separats per la carretera N-340 – i ha desgranat una bateria d’accions ja executades en aquest sentit, a més d’algunes actuacions futures.

En aquest sentit, destaca l’Anell Mediterrani dels Jocs del Mediterrani (del 30 de juny al 9 juliol 2017), amb una bateria d’infraestructures als barris de ponent.

Ballesteros ha presentat un balanç turístic que ha passat, en vuit anys, de 900.000 visitants a l’any a 2,7 milions gràcies, entre d’altres atractius, a Concurs de Castells, els carnavals i el festival de recreació històrica Tàrraco Viva.

L’alcalde ha repassat també les rebaixes fiscals aprovades i l’augment de les partides socials, amb 5.130.000 d’euros el 2007 per a Serveis Socials enfront dels 11,1 actuals.

Finalment, ha clausurat la seva conferència amb l’anunci que aviat iniciarà una “campanya electoral austera, responsable i respectuosa” i que desitja que sigui “una campanya optimista per Tarragona”.

 

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Free Download WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
Download WordPress Themes
Download WordPress Themes
udemy paid course free download