26. Abril 2024

El Papa no visitarà Kiev ni Moscou per evitar confusions

REDACCIÓ26 Abril, 20220

El Sant Pare va renunciar viatjar a Kíev (Ucraïna), per no posar en perill el final de la guerra, i tampoc es reunirà amb el patriarca ortodox rus Ciril, malgrat la seva bona relació, ha informat el diari La Nación.

Francesc ha explicat que no pot “fer una cosa que posi en perill objectius superiors, que són el final de la guerra, una treva o fins i tot un corredor humanitari”. “Per què anirà el Papa a Kíev si la guerra continua l’endemà?”, preguntà el mateix Papa.

Francesc expressa la seva profunda preocupació per la guerra desencadenada per la invasió russa d’Ucraïna i per a la qual ja ha proposat la mediació del Vaticà. En els seus missatges, el Papa mai no esmenta el nom del president rus Vladímir Putin, ni es refereix a Rússia per motius diplomàtics.

D’altra banda, el Vaticà ha treballat en la preparació d’una segona reunió entre el papa Francesc i el patriarca ortodox Ciril, que va donar suport a la invasió russa d’Ucraïna. Francesc es va reunir amb el patriarca ortodox rus l’any 2016 a l’Havana, la primera vegada que els caps de les dues esglésies es reuneixen des del Gran Cisma de 1054.

El Papa ha destacat que la seva relació amb Ciril és “molt bona” i ha lamentat que “el Vaticà hagi hagut de suspendre una segona reunió” amb el patriarca, que havia de tenir lloc al juny a Jerusalem, considerat un territori neutral com l’Havana.

La nostra diplomàcia va entendre que una trobada dels dos en aquest moment podia provocar molta confusió

“La nostra diplomàcia va entendre que una trobada dels dos en aquest moment podia provocar molta confusió. Jo sempre he promogut el diàleg interreligiós. Quan era arquebisbe de Buenos Aires, vaig reunir cristians, jueus i musulmans en un diàleg fecund, iniciatives de la qual estic més orgullós, la mateixa política que impulso al Vaticà”, va declarar Francesc.

En tot cas, el Papa ha insistit que està “disposat a qualsevol cosa” per aturar la guerra, perquè considera que aquest tipus de conflictes són “anacrònics en aquest món i en aquesta etapa de civilització”.

PUBLICITAT







Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Premium WordPress Themes Download
Download Premium WordPress Themes Free
Premium WordPress Themes Download
Premium WordPress Themes Download
download udemy paid course for free