‘Pocavergonya’ és la marca de vi blanc més canallesc que quatre cellers de joves productors de la Ribera d’Ebre han presentat a Barcelona en un acte que ha comptat amb maridatges a càrrec del xef Jeroni Castell. ‘La Pocavergonya’ és un projecte que es va gestar fa una mica més d’un any des del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, dins del pla ocupacional i de desenvolupament local Ribera d’Ebre VIVA, que pretén a més posar en valor la tradició vitivinícola de la comarca.
Els quatre cellers implicats en el projecte – Molí de Rué, Vins i Olis Suñer, Celler Pedrola i la Cooperativa Agrícola Sant Jaume – han treballat sota la direcció de la sommelier Sònia Farran, Nas d’Or Catalunya 2008, i amb la certificació de la denominació d’Origen Tarragona.
Per millorar la qualitat de les varietats escollides inicialment, es van dur a terme una sèrie de pràctiques a les vinyes, com reduir el rendiment del cep, perquè produeixi menys raïm però de major qualitat, a través de la poda, i també es va aplicar un control exhaustiu de la verema i del procés de vinificació.
El resultat és un vi blanc, fresc i “descarat”, molt innovador a la zona, concebut per als consumidors més joves, i dirigit especialment al públic femení.
La producció estimada per a l’any 2016 és de 11.000 ampolles, que s’esperen distribuir a les grans ciutats catalanes, sobretot a Barcelona i l’àrea metropolitana.