La Universitat Rovira i Virgili (URV) impulsa una nova base de dades nutricionals sobre productes vegetarians. Es tracta de Veggie Base, una eina creada en el marc del projecte e-dietètica URV per ajudar els dietistes i nutricionistes a valorar i planificar la dieta de les persones vegetarianes.
Veggie base ha estat elaborada mitjançant un treball sistemàtic a través de la recopilació de les fitxes tècniques de les mateixes empreses, o bé a través del seu portal web o de l’etiquetatge comercial del producte. La informació nutricional dels 2.790 productes està categoritzada en 14 grups d’aliments ordenats alfabèticament i 60 subgrups, segons la informació tècnica aportada per les diferents empreses i per la recollida a través de l’etiquetatge comercial de l’envàs del producte.
Fins el dia d’avui, només existeix la taula de composició d’aliments i alternatives vegetals a Gran Bretanya creada l’any 2002 amb 1.249 productes -aliments processats i plats precuinats llestos per consumir. Aquesta informació està informatitzada i disponible en forma lliure i gratuïta. A través de Publicacions URV es podrà adquirir el document en format físic i electrònic.
La dieta vegetariana ha augmentat en la població durant els últims anys. Segons l’estudi The Green Revolution la prevalença actual de la població espanyola que opta per aquest patró alimentari ha augmentat fins al 13%, i representen cinc milions de persones que ja segueixen una dieta vegetariana. Així mateix, el volum de vendes de productes vegetals a l’Estat espanyol ha augmentat un 20% en els últims dos anys.