26. Abril 2024

Detingut l’excònsol de Finlàndia a Barcelona

REDACCIÓ8 Juny, 20220
Albert Ginjaume

La Guàrdia Civil ha detingut l’excònsol honorari de Finlàndia a Barcelona Albert Ginjaume per la seva presumpta relació amb l’operació en què ha confiscat 3,2 tones de catinones sintètiques (una droga al·lucinògena coneguda com a ‘khat’) a instal·lacions del Port de Barcelona.

Ginjaume va ser cessat el febrer 2018 del seu càrrec de cònsol honorari a Barcelona a petició del Ministeri d’Afers Exteriors espanyol perquè estava exercint “activitats inadequades per a un cònsol honorari” davant de posicionaments respecte al procés sobiranista.  Finlàndia va admetre que el cessament del seu cònsol honorari a Barcelona va ser a petició del govern d’Espanya.

La investigació d’aquest dimecres  ha desmantellat una presumpta organització criminal transnacional que “va crear una estructura empresarial complexa” per fer operacions fraudulentes, comptant amb especialistes duaners.

A més de la detenció de Ginjaume, a l’operació s’investiguen tres societats empresarials , i els agents busquen la resta d’integrants del grup, ja que la majoria de directrius presumptament es van donar des d’altres països.

S’estima que el valor de la droga confiscada assoliria els 61 milions d’euros i considera que el seu decomís constitueix “un important cop al seu subministrament a la resta d’Europa”

Suposadament, l’organització va fer operacions d’importació d’aquestes substàncies “en grans quantitats” i, per eludir els controls d’inspecció, van falsificar les declaracions duaneres per anul·lar la capacitat d’anàlisi de risc sobre aquest tipus de productes.

Sobre la confiscació de droga, l’Institut Armat ha dit que és la “més quantitat decomissada a Europa” d’aquesta substància amb efectes al·lucinògens i estimulants.

S’stima que el valor de la droga confiscada assoliria els 61 milions d’euros i considera que el seu decomís constitueix “un important cop al seu subministrament a la resta d’Europa”.

Les catinones sintètiques són un estimulant que procedeix del ‘khat’, un arbust de l’est d’Àfrica i del sud d’Aràbia, es consumeixen mastegant les fulles de la planta o en infusió i, segons l’Institut Armat, les variants sintètiques són més potents que el compost natural i “més perilloses”.

Els agents van iniciar la investigació a principis d’any en obtenir, per una altra operació policial a França, informació sobre que a les instal·lacions portuàries de Barcelona s’estaven emmagatzemant diverses substàncies sospitoses.

PUBLICITAT









Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Premium WordPress Themes Download
Premium WordPress Themes Download
Download WordPress Themes
Download WordPress Themes
udemy paid course free download