30. Abril 2024

EL PLENARI DÓNA LLUM VERD AL PROJECTE DE LA PISCINA OLIMPICA, MALGRAT LA DESCONFIANÇA DE L’OPOSICIÓ

Els terminis de les obres del Jocs del Mediterrani pressionen i els plenaris extraordinaris a Tarragona seran una constant. Un fet criticat per alguns regidors de l’oposició que plantegen la possibilitat que no siguin pagats per no incrementar la despesa municipal. Uns regidors han estat distrets amb el mòbil i d’altres ventant-se a causa de la calor

plenariEn el plenari d’aquest matí, s’ha aprovat el projecte de la piscina olímpica que es construirà a l’Anella Mediterrània. Dels 27 regidors – Bego Floria no hi era perquè està de vacances –, 3 (ICV i CUP) han votat en contra. La majoria dels regidors de l’oposició han aprovat aquest tràmit per no entorpir les obres, atenent que estem a 10 mesos de la celebració dels jocs.

El líder del CDC, Albert Abelló, conscient de la complexitat de les obres i dels terminis, ha dit a l’alcalde Ballesteros que “jo estaria espantat si estigués al seu lloc”, per tant s’ha compromès a no “posar pals a les rodes”, assegurant que “ja passarem comptes al final”. En la mateixa línia s’ha pronunciat el líder republicà, Pau Ricomà.

Però, els més contundents han estat els regidors ‘cupaires’ i l’ecosocialista. Laia Estrada de la CUP, molt crítica amb la planificació dels equipaments, ha assegurat que no li agrada votar res sense saber d’on sortiran els diners i sobretot si es tracten de diners que haurien de venir de Madrid i que, al cap i a la fi, “ens convertirem en creditors”.

Després del vist-i-plau del plenari, s’haurà de signar el conveni per accedir al finançament per part de l’estat i la licitació (prevista per aquest mes de setembre). El plenari d’avui també ha aprovat la modificació puntual del POUM que preveu la millora urbana per la zona del Nou Estadi del Nàstic i la Vall de l’Arrabassada.

plenari1Accès al Nàstic
La tramitació urbanística facilitarà l’accés al Nou Estadi del Nàstic i “és una part de l’arranjament del Nàstic”, on també hi ha una intervenció a l’interior de l’estadi. L’actuació exterior és el desmuntatge de l’antiga autovia. “S’aprofiten les baixes que teníem en algunes licitacions i això garanteix una bona gestió”, ha detallat el regidor Javier Villamayor.

Segons les previsions, una junta de govern ha d’aprovar el projecte de desmantellament de l’autovia i es procedirà a la seva licitació, de 700.000 euros –dotats de 400.000 per l’Ajuntament de Tarragona i la resta amb les baixes de l’adjudicació de la pista d’atletisme de Campclar.

En relació a aquesta modificació, els regidors cupaires han criticat que aquest govern faci “modificacions a la carta” i, en contrapartida, no s’hi fixa ni prioritza els barris que cauen a trossos i no estan cohesionats. Ha lamentat la improvisació permanent “a què ens sotmeten els jocs”. Ballesteros s’ha encès i ha recordat a Estrada que l’Ajuntament no fa vestits a mida de ningú i que la seva preocupació és que la ciutat pugui créixer.

javier_villamayorPreocupats amb els timings
El tiimming é sla gran preocupació de l’equip de govern i el comitè organitzador dels jocs. Per això, res no pot fallar. Tot ha d’estar controlat i ben lligat. El regidor del Tarragona 2017, Javier Villamayor ha reconegut que “hem de córrer”, perquè “estem a nou mesos”. No obstant, està convençut que “arribarem a temps” i que els jocs seran símbol d’èxit. En relació a les infraestructures, el governant ha explicat que fan controls setmanals i que van a bon ritme. Ha avançat que avui arribarà, per correu ordinari, la setena oferta per als vestuaris del pavelló de Campclar, el qual “me n’alegro que ningú el posi en dubte”.

Villamayor ha fet saber que el l’Ajuntament demanarà a la Diputació de Tarragona – que va aprovar fer una inversió de 9 MEUR per l’esdeveniment – que els sobrants de totes les obres que es fan a la demarcació puguin anar de manera immediata a aquestes infraestructures. “Si no és per la piscina, a qualsevol de les obres que estem fent”, ha detallat el coordinador, que ha explicat que es podrien utilitzar per cobrir, després dels Jocs, la piscina olímpica. El projecte executiu de la piscina – de 50 metres – ha anat a càrrec de l’empresa Sacyr en concepte de donació en el marc del conveni signat el passat mes de juny com a empresa col·laboradora dels Jocs Mediterranis.

 

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Free Download WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
Download Best WordPress Themes Free Download
free download udemy course