30. Abril 2024

EL MÓN RECLAMA A H&M QUE FACI SEGURES LES ‘SEVES’ FÀBRIQUES

REDACCIÓ3 Maig, 20160

Coincidint amb la junta d’accionistes d’H&M a Solna (Suècia), s’han format diferents concentracions i mobilitzacions davant les seves botigues a més de 40 ciutats de tot el món per denunciar i reclamar a la multinacional tèxtil que faci allò que va prometre fa tres anys.

IMG_2326A Tarragona -davant de Parc Central-, una vintena de persones s’han concentrat per reclamar que l’empresa es posi les piles  i doni seguretat a les seves treballadores.  Barcelona i Tarragona han estat les representants de Catalunya en aquesta jornada reivindicativa.

Fa tres anys…
Tais Bastida, portaveu de la mobilització, ha destacat que H&M va signar, a 2013, un acord per fer millores de seguretat a les fàbriques després de l’esfondrament de l’edifici Rana Plaza a Bangladesh, en el qual van morir més de 1000 persones.

Bastida ha afirmat que H&M és “l’empresa que més productes compra a Bangladesh i per tant, és la que té més responsabilitat”. Almenys 230 fàbriques d’aquest país treballen per la multinacional.

IMG_2323“Un estudi independent ha demostrat que el 70% d’aquestes empreses no disposen de tots els sistemes de seguretat i per tant, les seves treballadores estan sota un perill constant”, ha afegit. Un exemple d’això és que no disposen de portes d’emergència.

Després del desastre de Rana Plaza, H&M va signar un acord històric que de moment no ha complert, per això la Campanya Roba Neta li ha recordat entregant unes còpies dels informes als responsables de cada establiment on s’han fet les concentracions.

Jonathan OCA
jonathan@larepublicacheca.com

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
Download WordPress Themes Free
Free Download WordPress Themes
free download udemy paid course