30. Abril 2024

ELS TIRALLONGUES DE MANRESA LIDEREN EL PODI DEL CONCURS DE CASTELLS A TORREDEMBARRA

castelllsEls Tirallongues de Manresa han assolit la primera posició de la primera jornada del XXVè Concurs de Castells, celebrada aquest matí a la plaça del Castell de Torredembarra. El podi l’han completat els Castellers de Berga i Castellers de Badalona, que s’han adjudicat la segona i la tercera plaça, respectivament, en una diada que s’ha hagut de suspendre a l’inici de la tercera ronda a causa de la pluja.

Quan ha començat a ploure ja s’havien completat dues rondes, i l’organització i el jurat han decidit tancar la classificació amb els resultats aconseguits fins a la segona ronda, sense tenir en compte els únics tres castells que s’han fet a la primera ronda conjunta de la tercera ronda.

Així doncs, els del Bages han quedat primers després de descarregar el 5 de 7 i el 5 de 7 amb l’agulla, el primer de la seva història. La cap de colla dels Tirallongues, Olga Moyà, ha explicat que havien arribat a la cita molt motivats i que “per sort marxem cap a casa molt contents i amb els objectius més que complerts”.

 Bons castells
Per la seva banda, els Castellers de Berga, que han quedat segons, han completat un 7 de 7 i un 5 de 7. El cap de colla dels berguedans, Guillem Gonfaus, ha assegurat estar molt content d’haver pogut portar a plaça els dos millors castells de la seva història. A banda, ha remarcat que els seus estan molt orgullosos d’haver participat en el Concurs de Castells, ja que “és una cosa que era pels millors i entrar-hi per mèrits propis és un gran orgull”.castells

Pel que fa a la tercera posició, ha estat pels Castellers de Badalona, que han descarregat un 5 de 7 i un 4 de 7 amb agulla. Carol Martín, cap de colla dels micacos, ha comentat que la colla ha marxat de Torredembarra amb els objectius més que complerts i amb l’alegria d’haver pogut quedar entre les tres primeres colles classificades.

La pluja obliga a suspendre la jornada
Les previsions ja deien que seria un matí plujós, però el temps ha donat una treva fins a l’inici de la tercera ronda, de manera que totes les formacions han tingut l’oportunitat d’intentar dues construccions. Ha estat quan s’havia acabat la primera ronda conjunta de la tercera ronda quan ha començat a ploure, i llavors l’organització ha decidit suspendre la cita momentàniament.

Un cop analitzada la situació, i amb el consens de totes les colles, pels volts de dos quarts de dotze l’organització ha preferit ajornar mitja hora més la decisió final que s’ha vist precipitada pel fort aiguat que ha caigut sobre Torredembarra pels volts d’un quart d’una del migdia.castellss

La directora castellera del Concurs, Ester Roca, ha valorat molt positivament la predisposició i la col·laboració de les colles i ha explicat que a causa de les previsions meteorològiques s’havia buscat una espai alternatiu, com el poliesportiu del municipi, però ha afegit que “l’equipament té un aforament de 800 persones, una xifra que en una jornada com avui se supera amb escreix, de manera que s’ha hagut de suspendre, ja que no teníem cap possibilitat de reubicar la diada amb seguretat suficient per als participants i l’organització”.

Concurs de castells
El cap de setmana vinent el Concurs de Castells es trasllada al seu escenari habitual, a la Tarraco Arena Plaça, on dissabte a partir de dos quarts de cinc de la tarda hi actuaran divuit colles, i diumenge a partir de les deu ho faran les dotze millors classificades.

 

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download Nulled WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
Download Premium WordPress Themes Free
Premium WordPress Themes Download
free download udemy course