30. Abril 2024

JOSEP Ma. VALLÈS: Cambrils, la ciutat on volem viure 

REDACCIÓ22 Novembre, 20210

Començo aquest article fent referència a una frase de la que estic convençut al 100%. Jo vull viure a Cambrils. De fet, hi visc i també hi he treballat, i ara, a més, sóc responsable de la regidoria de Serveis Generals de l’Ajuntament. I perquè us dic això? Perquè estic convençut que a Cambrils s’hi viu bé. Cambrils és un municipi còmode, amb unes dimensions adequades, on tenim bons serveis i un comerç variat; on el clima és un privilegi i la gastronomia una delícia. Podria seguir amb moltes més lloances, però avui voldria explicar-vos el Cambrils al que aspiro i pel qual treballo. Perquè no tot està funcionant bé al nostre municipi.

Com que no vull caure en l’autocomplaença crec que cal enumerar un seguit de mancances que cal corregir, i detallar aquells projectes i feines que hi ha pendents. Queda poc temps per acabar aquest mandat, però tant com a regidor com des del govern no volem tenir una visió a 15 mesos vista, sinó que cal treballar pel Cambrils del futur. I per això hem de ser exigents en el dia a dia i anar executant petites millores als nostres carrers, a més de rescatar dels calaixos projectes que estan pendents de l’empenta política i posar hi fil a l’agulla.

Personalment crec que tenim marge de millora en la neteja i recollida d’escombraries. I dic això perquè els recursos que hi destinem a través dels impostos de totes i tots els cambrilencs no són pocs. Però sovint trobem focus que no ens agraden. Des de fa un mes, temps en el qual ostento el càrrec de regidor responsable de l’àrea, hem mirat d’impulsar canvis com ara la hidroneteja als carrers. Hem iniciat la poda anticipada per prevenir la caiguda massiva de fulles als nostres espais; estem treballant en una campanya ciutadana de sensibilització en la que els agents cívics faran porta a porta per informar què s’espera del bon veinatge. Hem començat a posar multes per incivisme en la no recollida dels excrements dels animals de companyia. També hem introduït canvis en les ordenances fiscals pel que fa al reciclatge; creant incentius de rebaixa en els rebuts per aquelles persones que facin un ús responsable de la deixalleria.

Ens hem de marcar entre tots uns Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i pas a pas millorar els índexs, que a Cambrils, estan francament endarrerits. Actualment, a Cambrils estem estancats al 50% de la recollida selectiva, i hauríem d’arribar al 65%. Si no fem res, en dos anys el cost de portar brossa a l’abocador suposarà un increment de 125.000€ mes l’any, per això, fer-ho bé té doble benefici: ambiental i econòmic.

Però cal la col·laboració ciutadana perquè mantenir neta una ciutat no depèn només del número de persones que hi hagi netejant, sinó que és una tasca de totes i tots, el procurar no embrutar-la. Ja ho diuen que no és més net el que més neteja sinó el que menys embruta. Per això us demanem la col·laboració.

Un altre dels (molts) punts febles de Cambrils és el manteniment de la ciutat. Aquesta assignatura pendent cal plantejar-la seriosament i treballar dia a dia per ampliar voreres, canviar la il·luminació dels nostres carrers per fer-la més eficient i menys contaminant; per mirar de tenir una jardineria més endreçada. En aquest sentit, tenim projectes de millora de ciutat, parcs i jardins… i de voreres a carrers com els de Montbrió, Lliris o Mart. Però també estem i ha grans projectes de futur, alguns ja prou avançats en els que creiem i en els que

premem l’accelerador: l’enderroc de l’antiga estació del ferrocarril per donar una obertura al mar pel barri de l’Eixample; l’avinguda de l’Esport o la millora de la Rambla Jaume I; però cal treballar en paral·lel per redactar nous projectes que facin de Cambrils un millor lloc per viure, amb serveis de qualitat i pensat per a les persones.

Aquest és el Cambrils pel qual lluitem. No serà fàcil, però entre totes i tots mirarem d’arribar-hi.

Josep Mª VALLÈS
Regidor de Serveis Generals de l’Ajuntament de Cambrils i Portaveu del GM PSC

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download Nulled WordPress Themes
Download WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
Download Premium WordPress Themes Free
free download udemy course