30. Abril 2024

(VÍDEOS) | Batalla campal a Riu Clar entre mossos i dos empresaris

REDACCIÓ22 Març, 20210

Batalla campal al polígon Riu Clar de Tarragona amb els Mossos d’Esquadra de protagonistes. Tot va començar quan el conductor d’una empresa de grues va topar superficialment amb una furgoneta a l’A7 i no manifestar disposició immediata de fer un ‘part amistós‘.

El conductor de la furgoneta va alertar els Mossos d’Esquadra del succeït i els agents de trànsit van desplaçar-se fins a la nau del carrer Carbó que alberga les grues DLR. Faltaven pocs minuts per les 7 de la tarda del 18 de febrer. Els dos motoristes de la unitat de trànsit dels Mossos d’Esquadra, acompanyats del conductor de la furgoneta sinistrada, es van presentar a l’empresa Grues DLR i Grues Garcia per intentar contrastar la veracitat de la versió del conductor que acabava de ser investit, encara que lleugerament, per una grua d’aquesta empresa del polígon Riu Clar.

En arribar a l’empresa de transports, els agents van demanar parlar amb els responsables a fi que facilitessin les dades necessàries per omplir el formulari del ‘part amistós‘. Un dels propietaris, José de 62 anys, es va presentar amb la mascareta d’ús obligatori penjada a l’orella. I per més inversemblant que pugui semblar, aquí comença una història que acaba com el ‘rosari de l’Aurora‘.

En declaracions a larepublicacheca.cat, un dels propietaris de l’empresa, Joaquin de la Rosa García, explica que el seu pare (José de la Rosa) no portava mascareta perquè havia estat operat recentment per un problema respiratori. Disposa d’un justificant mèdic que l’exonera de portar el tapa boques.

Els agents demanàvem al meu pare que es posés la mascareta. Jo vaig sortir del magatzem per explicar els motius perquè no la porta i també explicant que hi ha una distància personal de més de dos metres. Els agents no han fet cas i han demanat la documentació al meu pare que no entenia que estava passant. Jo vaig entrar a la nau a posar-me la mascareta i m’he disponibilitzat a fer el ‘part amistós’. Quan baixo, veig que ja estan agredint el meu pare i que havien entrat dins la nau. No entenia res. Em poso pel mig per intentar mediar i els demano que no peguin el meu pare perquè té solució. La meva filla de 9 anys estava present. Un dels mossos m’obliga a callar, treu la porra extensible i comença a agredir-me. L’altre agent agafa el meu pare del coll i se l’enduu a l’exterior de la nau. Porten al meu pare fins al darrere d’una furgoneta on l’atonyinen. Jo em començo a posar nerviós perquè veig que estan pegant a un home gran que no havia fet res. El mosso continua pegant-me violentament amb la porra extensible a les cames, dificultant la meva mobilitat. Davant el soroll, han començat a aparèixer els veïns de les naus del costat. Els Mossos se senten insegurs i sol·liciten reforços. Un d’ells està intentant emmanillar el meu pare encastant-lo contra el capó d’un cotxe aparcat a la vorera. Jo no entenc el perquè de la detenció. A mi m’ordenen que em calli. 

De sobte, tres o quatre agents es llencin contra mi, em tiren a terra de males maneres per posar-me d’esquena i esposar-me. M’han provocat diferents hematomas i l’impacte a terra m’ha fet molt de mal a l’espatlla i als braços. Un dels policies en llençar-se damunt meu li cauen les ulleres i la mascareta. Li dic que se la posi i fa cas omís. Intento dir que la meva filla, menor d’edat, està sola a la nau i agents insisteixen en fer-me callar. Un d’ells amenaçava dient que ens tancaran l’empresa. Després ens van portar als calabossos de la comissaria de Camp Clar“. Van estar privats de llibertat fins al migdia del dissabte. Estan acusats d’un delicte de desobediència i agressió contra l’autoritat.

Aquest relat ha servit perquè l’advocat dels dos arrestats argumentés la denúncia criminal presentada l’endemà al Jutjat de Guàrdia de Tarragona. En l’escrit lliurat al jutjat, s’adjunta vuit fotos, on, en una d’elles, es pot apreciar com un dels agents agafa l’home de 62 anys pel coll mentre amb la mà dreta el colpeja amb la porra: “(…) L’agent amb casc arrossega com un ‘pelele‘ el Sr. José fins a la cantonada en la qual pretén executar la brutal agressió“, es pot llegir en la denúncia de vuit pàgines a què hem tingut accés el nostre digital. El lletrat també explica al jutge que “en cap moment el Sr. José va fer cap actuació que provoqués aquesta agressió policial“.

Es va fer arribar als jutjats l’“agressió policial violenta” que van ser enregistrades per les càmeres de seguretat i pels veïns. L’advocat dels dos empresaris recull en la denúncia que un dels agents va assetjar un dels treballadors de l’empresa de grues: “Ayer fuimos a por ti, pero no estabas (…) os vamos a vigilar (…) dile a tu jefe que se va a enterar y que vaya pagando esta multa“. La defensa dels dos arrestats sol·licita al magistrat que instrueix el cas que actuï sense contemplacions contra els dos mossos que van amenaçar, coaccionar i lesionar José i Joaquin de la Rosa. També demana que es conegui la versió de quatre testimonis directes. Està previst que el jutge comenci a interrogar els implicats i testimonis d’aquesta baralla el dia 17 de maig.

D’altra banda, el conductor que va patir la col·lisió per part d’una grua de la companyia de transports, en declaracions a larepublicacheca.cat, manté una altra versió dels fets. Confessa que aquell 18 de febrer va viure una “situació surrealista” i que va al·lucinar amb la paciència dels mossos davant els improperis, supèrbia i manca de respecte per part dels detinguts.

Aquest testimoni assegura que un dels empresaris arrestats es va negar a posar-se la mascareta perquè “no li sortia dels collons” i perquè estava a casa seva i que feia el que li donava la gana. Recorda que un d’ells va dir que trucaria a la Guàrdia Civil per dir que els mossos són uns ‘torturadors‘ i ‘uns fills de puta‘. També explica que Joaquin de la Rosa va mossegar el dit d’un mosso i que el pare i fill van mantenir en tot moment una actitud desafiant. Certifica que un dels detinguts va colpejar un dels agents pel darrere.

Qui té la raó? Doncs, a partir del dia 17 de maig, el jutge començarà a esclarir uns fets que, de moment, diferents versions. L’única coincidència? Que la situació va acabar com el ‘rosari de l’Aurora‘.

 

V Í D E O S 

 

PUBLICITAT

PUBLICITAT

 

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download WordPress Themes Free
Premium WordPress Themes Download
Free Download WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
download udemy paid course for free