29. Abril 2024

3900 plantes de marihuana i 3 detinguts a Constantí

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Tarragona han realitzat un important operatiu que ha culminat amb el desmantellament d’una gran plantació de marihuana a la localitat de Constantí. En aquesta acció policial, tres homes han estat detinguts i s’han confiscat més de 3.900 plantes de marihuana en un estat avançat de creixement i amb abundant floració.

La investigació, que es va iniciar el passat mes de febrer arran d’una informació rebuda pels Mossos d’Esquadra sobre la possible existència d’una plantació il·lícita a la zona, ha culminat amb aquest important resultat. Els agents van rebre informació sobre una nau situada al Polígon Industrial de Constantí, amb una superfície de més de 2.000 metres quadrats, en la qual es sospitava que s’estava desenvolupant una activitat de cultiu de marihuana a gran escala.

Els detinguts portaven tancats a l’interior de la nau des del passat mes de març per no cridar l’atenció

Durant mesos, els investigadors han dut a terme una minuciosa tasca de recopilació d’informació i seguiment, amb l’objectiu d’acreditar l’existència de la plantació, identificar els responsables i reunir les proves necessàries per dur a terme l’operatiu. A través d’aquesta investigació, els Mossos d’Esquadra han confirmat que es tractava d’una plantació indoor, on els cuidadors residien a l’interior de la nau i no sortien durant llargues temporades, amb l’objectiu de no cridar l’atenció.

L’operatiu policial, que va tenir lloc dijous passat, va comptar amb la col·laboració de l’Àrea Regional de Recursos Operatius de Tarragona. Durant l’entrada a la nau investigada, els Mossos d’Esquadra van detenir tres homes que es dedicaven a les tasques de cultiu i cura de les plantes. Segons les evidències trobades al lloc, els individus romandrien tancats a l’interior de la nau des del passat mes de març.

A més de la gran quantitat de plantes de marihuana confiscades, l’operatiu va revelar un alt grau de sofisticació de les instal·lacions utilitzades per al cultiu. Es va detectar la presència de 15 compressors d’aire condicionat, 138 focus amb les seves corresponents làmpades, transformadors, una trentena de ventiladors i una gran quantitat de filtres d’aire. Cal destacar la construcció hermètica de l’espai on es trobaven les plantes, així com el sistema de filtres i canalitzacions dissenyat per evitar que l’olor característica de la marihuana fos detectada des de l’exterior.

Un aspecte rellevant de l’operatiu va ser la detecció d’una connexió fraudulenta a la xarxa elèctrica. Els traficants havien excavat un túnel i utilitzat una riera per amagar, al llarg de 80 metres, la connexió il·legal a l’escomesa general. Aquesta pràctica és habitual en aquest tipus de plantacions clandestines i té com a objectiu defraudar l’electricitat per alimentar tot el sistema de cultiu de manera il·lícita.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions relacionades amb aquesta xarxa de cultiu i distribució de marihuana

Segons les estimacions, es calcula que la inversió en la infraestructura d’aquesta plantació interior de marihuana supera els 200.000 euros. L’operatiu policial ha suposat un fort cop a aquesta organització criminal dedicada al cultiu i distribució de drogues.

Els tres individus detinguts, homes de 20 i 24 anys d’edat, han estat posats a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona.. S’enfronten a càrrecs per un presumpte delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

Cal assenyalar que la investigació continua oberta i no es descarten més detencions relacionades amb aquesta xarxa de cultiu i distribució de marihuana.

 

PUBLICITAT










Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download Premium WordPress Themes Free
Premium WordPress Themes Download
Premium WordPress Themes Download
Download Best WordPress Themes Free Download
udemy course download free