07. Maig 2024

ERC CREU UNA ‘TEMERITAT’ FER ELS JOCS SENSE DINERS DE MADRID

Un moment de la roda de premsa del grup municipal d'ERC
Un moment de la roda de premsa del grup municipal d’ERC

El grup municipal d’ERC ha reaccionat aquest dimecres al matí als pressupostos generals de l’Estat i al fet que no hi destinin ni un cèntim d’euro d’inversió directe als Jocs Mediterranis assegurant que “tirar-los endavant en les condicions econòmiques actuals, és una temeritat”, en paraules de la regidora Mònica Alabart.

“Tarragona s’ha endeutat amb un préstec de 12M€, falten els 15M€ de l’Estat i 22M€ en patrocini privat, això sense comptar amb les possibles desviacions de pressupost, que podrien afegir més dèficit a l’actual. Sense els diners que manquen, el futur dels Jocs és ben incert”, ha afegit. “Per tirar endavant el projecte, amb garanties, falten al voltant de 50M€. Uns diners que haurem de pagar tots els tarragonins. I cal recordar que la situació financera actual de la Corporació és molt delicada, amb un deute molt important, xifrat al voltant de 200M€ degut, entre altres qüestions, a projectes com l’aparcament de Jaume I, que han ocasionat un forat econòmic de 27M€. Hem de sumar-hi 50M€ més?”.

Alabart també ha criticat que es corre el risc per als tarragonins “d’assumir tots els riscos i endeutament del projecte i, per contra, els beneficis no reverteixin en la ciutat. Exigim que de tirar endavant el projecte, les infraestructures i l’economia local en surtin beneficiades”.

“L’alcalde ha de fer seves les seves pròpies paraules”
“En aquest punt – ha etzibat la regidora republicana-, volem recordar que l’alcalde Ballesteros” va reconèixer als mitjans que “si els diners de l’Estat no arriben, es replantejarien els Jocs del Mediterrani. Esperem que l’alcalde faci seves les seves pròpies paraules”.

Des d’ERC es considera que la millor manera de “replantejar-nos els Jocs del Mediterrani és consultant als tarragonins què volem fer i si estan disposats o no a assumir aquests riscos. La població de Tarragona té dret a ser consultada sobre una càrrega que pot afectar el futur de la ciutat”.

Però algú ha vist el compromís escrit?
Alabart creu que l’oferiment del diputat popular, Alejandro Fernández, de lluitar per introduir esmenes en la tramitació de l’avantprojecte de llei dels Pressupostos “és una forma lletja de tacticisme polític”, si bé ha acabat admetent a preguntes dels periodistes que “no ens consta” cap document on el govern central s’hagi compromès realment a pagar els 15 milions d’euros que el consistori diu que s’havien lligat.

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download Nulled WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
Free Download WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
free online course