16. Maig 2024

CARLES CASTILLO ARRASA ENTRE ELS MILITANTS DEL PSC DE CALAFELL I CAMBRILS

Carles Castillo
Carles Castillo

El procés de votació per a configurar la llista del PSC a les pròximes eleccions del 27-S ja ha començat al Camp de Tarragona, i la lluita per conèixer qui té més suports entre la militància ha donat els primers resultats. Mentre encara no es coneix la decisió presa per Xavier Sabaté sobre si es torna a presentar per encapçalar la candidatura, Carles Castillo ja ha marcat distàncies a les agrupacions locals de Calafell i de Cambrils. I de forma indiscutible. De fet, els seus rivals a hores d’ara, Rosa Maria Ibarra i Núria Segú, – Sabaté farà roda de premsa demà al matí – no han sumat més de sis vots en total, pels més de trenta sumats per l’exregidor de Tarragona i cap comarcal del partit al Tarragonès.

A partir del passat dilluns i fins al 17, totes les agrupacions locals del partit estan cridades a escollir, en assemblea i vot secret, entre qualsevol militant del partit que es proposi com a candidat a figurar a les llistes. No cal que sigui del mateix àmbit territorial, és a dir, qualsevol membre de l’agrupació local de Tarragona pot ser votat també per la de Reus. El resultat, doncs, depèn de l’èxit de la campanya interna entre els militants. De fet, Carles Castillo està obert a presentar la seva candidatura fins i tot a les agrupacions de les Terres de l’Ebre.

Si bé teòricament cada agrupació pot votar un nombre total de persones idèntic al de diputats que envia la província de Tarragona al Parlament (18 en el nostre cas, només per darrere de la circumscripció de Barcelona), el més habitual és que es votin tres persones candidates com a màxim. El resultat de cadascuna de les agrupacions s’envien al comité de llistes de la federació corresponent, que computa els vots i fa una proposta al consell de federació. Aquest darrer òrgan del Camp de Tarragona, on cada agrupació territorial del partit té representants en funció del seu nombre de militants, acaba perfilant una proposta on es tenen en compte altres criteris com el de paritat de gènere i territorial, així com la necessitat de consensuar llocs a la llista amb la federació de les Terres de l’Ebre.

La llista resultant es remet al Consell Nacional del PSC a Barcelona, que acaba ratificant-la o no, el que forçaria a introduir canvis, previsiblement el 25 de juliol. Tots aquells que estiguin en desacord en com s’hagi dut a terme el procés, tenen la possibilitat d’invocar el comité de garanties estatutàries.

 

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download Best WordPress Themes Free Download
Download WordPress Themes Free
Premium WordPress Themes Download
Download Premium WordPress Themes Free
free download udemy paid course