18. Maig 2024

LA CUP PORTA A FISCALIA 14 EX ALTS CÀRRECS DE CAIXA TARRAGONA

REDACCIÓ12 Maig, 20150

Aquest dimarts la CUP de Tarragona ha posat en mans de la fiscalia un escrit denunciant l’increment de sous i dietes de les 14 persones que ocupaven els càrrecs d’alta direcció de Caixa Tarragona just abans de la seva fusió amb Caixa Manresa i la Caixa Catalunya per donar lloc a Catalunya Caixa. La Candidatura d’unitat Popular ha fet pública aquesta denúncia amb el suport de la PAH de Tarragona, que ha fet la seva acció habitual de cobrir amb papers reivindicatius l’entitat bancària de la Plaça Imperial Tarraco, que ara ha passat a mans del BBVA, amb una nova fusió.

Laia Estrada i Jesús Sánchez
Laia Estrada i Jesús Sánchez

Tant Laia Estrada, de la CUP de Tarragona, com Jesús Sánchez de la PAH han denunciat que l’increment de retribucions és desorbitat i injustificable. Estrada ha denunciat que les tres entitats es van beneficiar d’un rescat bancari previ a la fusió que ascendia a 1.250 M d’euros, i que potseriorment es van tancar 395 oficines i es va acomiadar a 1.300 treballadors. Per això, el fet que “aquestes 14 persones augmentessin els seus sous un 31,9 % el primer semestre, passant dels 1.019.000 € a 1.344.000 €, i incrementessin les seves dietes un 49,5% en el cas dels membres del Consell d’Administració, és indecent i injustificable”.

Per la seva banda, Sánchez ha recordat “que el resultat de tots aquests tripijocs que fan els directius de les entitats bancàries és el patiment de les persones derivat dels desnonaments”. Estrada ha volgut remarcar que “els grups polítics i els representants sindicals que tenien accés a aquesta informació tenien el deure d’haver-ho denunciat públicament i als jutjats” i Sánchez ha afegit que “la PAH seguirà lluitant en contra dels desnonaments i a favor d’un habitatge digne per tothom, mentre l’administració pública no sigui capaç de donar solucions reals”.

Per últim, Estrada ha conclòs criticant els 12M d’euros de nou préstec bancari, afirmant que els Jocs del Mediterrani no responen a les necessitats reals de la població tarragonina i que “es segueix endeutant el conjunt de la ciutadania de manera ilegítima, gràcies a la connivència entre PSC, CiU i PP, que van possibilitar els darrers pressupostos municipals”.

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes
Download WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
download udemy paid course for free