02. Maig 2024

EL SEGUICI POPULAR TINDRÀ NOU PROTOCOL A PARTIR DEL 24 D’ABRIL

Imatge d'arxiu de Begoña Floria.
Imatge d’arxiu de Begoña Floria.

“Aquesta és la revisió del Protocol del Seguici Popular de Tarragona més important des de la seva aprovació l’any 1991”. La tinent d’alcalde de Festes, Begoña Floria, ha presentat el document oficial que suposa “l’actualització” de les normes bàsiques generals referents al Seguici Popular i la seva participació en les festes. Els darrers canvis es van produir l’any 2000, quan encara no s’havia concretat el creixement de la Santa Tecla Petita (que és la que més modificacions incorpora) i dels actes paral·les que s’havien anat creant al seu voltat, com la Baixadeta, el Correfoc petit o la realització dels balls parlats.

Tanmateix, alguns temes del protocol original s’havien quedat obsolets. Per això la Comissió Assessora sobre el Seguici Popular les entitats i l’àrea de Festes van decidir canviar-li la cara l’abril del 2014 designat una comissió de treball per iniciar una reordenació que culminarà amb la seva aprovació definitiva en plenari aquest 24 d’abril.

El document deixa fora “qüestions tècniques com què fer en cas de pluja o les músiques”, que es desenvoluparan en “en fitxes operatives tècniques”, i se centra en temàtiques de fons, com per exemple l’eliminació de l’obligació de l’Ajuntament d’assegurar la continuïtat d’algunes actuacions. “A les Festes de la Verge del Carme haurien de participar els Negritos, però ja fa anys que no se’ls demana. Per això el que hem fet és no obligar a tercers que facin el què no volen”, afirmava Floria.

Diables “convidats” per Sant Joan
El text també servirà per regular qüestions com la recuperació d’elements que no estiguin suficientment documentats com per a ser incorporats al Seguici “i evitar així una feina que pot ser en và”, i vehicular polèmiques com les originades “amb el grup Foc i Gresca, que van arribar a amenaçar per escrit a un funcionari de l’Ajuntament perquè volien participar a Santa Tecla”. Una “reacció desmesurada”, segons Floria, que ha portat com a solució “obrir la Festa de Sant Joan a la participació de colles de diables convidades”.

J.S.

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download Premium WordPress Themes Free
Premium WordPress Themes Download
Premium WordPress Themes Download
Download WordPress Themes
udemy paid course free download