10. Maig 2024

PIMEC demana crèdits per ajudar empreses afectades per la sequera

REDACCIÓ6 Maig, 20230

La patronal catalana de la petita i mitjana empresa (PIMEC) ha publicat un manifest en què demana al Govern que implementi de forma urgent un pla d’ajudes directes i crèdits per a les empreses afectades per la sequera per preservar el teixit productiu.

Segons el president de PIMEC, Antonio Cañete, si no s’implementa una solució urgent, es perdria una part important del teixit productiu que no tornaria. El manifest presenta 18 propostes per solucionar el problema de l’aigua, iniciatives que provenen del debat i l’acord de tots els sectors econòmics. Així mateix, es reclama una “mirada llarga” per anar més enllà de les restriccions generals que no valoren l’impacte que tenen en l’activitat econòmica.

Es demana la creació d’una Taula de l’Aigua on estiguin presents l’administració, els usuaris i les empreses del sector

Entre les 18 mesures que sol·licita la patronal -10 a curt termini i 8 a llarg- destaca la renovació de les infraestructures que condueixen l’aigua al llarg del territori, ja que es calcula que pel mal estat de les canonades es perd un 25% de l’aigua de Catalunya. Així mateix, es demana la creació d’una Taula de l’Aigua on estiguin presents l’administració, els usuaris i les empreses del sector per establir les bases del futur Pacte Nacional de l’Aigua, així com fiscalitzar-ne el compliment.

PIMEC també sol·licita que les empreses més castigades per la sequera puguin beneficiar-se de moratòries en el pagament d’impostos de caràcter societari. Així mateix, es proposa que les restriccions s’apliquin a les empreses en proporció al seu historial de consum d’aigua dels darrers anys, prioritzant les que han millorat l’eficiència d’ús dels recursos hídrics.

Per al llarg termini, la patronal demana al Govern que estableixi programes de suport i foment de l’eficiència en l’ús de l’aigua a tots els sectors, amb una durada mínima de 10 anys.

E  mpreses de jardineria i ornamentació, que són més de 25.000 empleats a Catalunya estan en risc de perdre la feina

En relació amb l’impacte de la sequera sobre les empreses, es destaca el perill que comporta per als avellaners de la zona de Tarragona, que no es podran regar aquest any i moriran per aquesta causa, amb el consegüent perill d’abandonament de l’activitat econòmica que morirà perquè la fa gent gran i no hi haurà relleu generacional. També es destaca el risc per a les empreses de jardineria i ornamentació, que són més de 25.000 empleats a Catalunya que ara mateix estan en risc de perdre la feina.

PUBLICITAT















Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
Free Download WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
online free course