07. Maig 2024

La Junta Electoral no prohibeix llaços a les esglésies

REDACCIÓ5 Abril, 20190
La Junta Electoral no prohibeix els llaços a les esglésies

La Junta Electoral de Zona de Valls tot i que ordena la retirada, en les properes 24 hores, de les pancartes de suport al presos, dels llaços grocs i d’altres símbols “que exterioritzen la ideologia de determinats partits” que hi ha penjats en edificis públics de Valls, Alcover i Querol, no es pronuncia sobre els símbols penjats a esglésies o espais oberts al públic.

En el cas de Valls, la denúncia l’havia presentada Ciutadans, que exigia la retirada d’una estelada situada a l’església de Sant Francesc. En aquest cas, la Junta Electoral no ha accedit a la petició del partit. L’organisme també ha rebutjat que es retirin “símbols, llaços, banderes estelades, pancartes o pintades” que es troben “en espais oberts al públic” de la capital de l’Alt Camp.

Malgrat aixó, la Junta Electoral, a instàncies del PP i de Ciutadans, ha ordenat que els Mossos d’Esquadra es desplacin el proper dia 8 d’abril a diferents edificis de titularitat pública a comprovar si s’han retirar els llaços o pancartes indepedentistes o a favor dels polítics encarcerats.

En concret, es tracta de l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) de Valls, de titularitat de la Generalitat, de l’Ajuntament de Querol i d’un edifici municipal ubicat al costat de l’Ajuntament d’Alcover.

En el cas d’Alcover, la denúncia l’havia realitzada el Partit Popular i l’acord de la Junta Electoral de Valls menciona una pancarta en la qual hi diu ‘Llibertat presos polítics’, banderes estelades i llaços grocs que estan penjats en un edifici de titularitat municipal situat just al costat de l’Ajuntament. Per aquest motiu, la Junta demana a l’alcalde, Robert Figueras, que ho retiri.

La situació és la mateixa en el cas d’una pancarta de suport als presos que penja de la façana de l’Ajuntament de Querol, i la Junta Electoral s’adreça a l’alcalde del municipi, Jordi Pijoan, perquè la tregui.

Aquests llaços hauran de dasapareixer en 48 hores

A Valls, la simbologia es troba a la façana de l’Escola Oficial d’Idiomes i ordena a la Generalitat -mitjançant els serveis territorials d’Educació a Tarragona- que la tregui. L’ordre cita “símbols” i “pancartes que continguin al·lusions a presos polítics, exiliats, dret d’autodeterminació” o al judici del procés. La resolució concreta que totes aquestes expressions vulneren “flagrantment la neutralitat de l’organisme públic” ja que “exterioritzen la ideologia de determinats partits i persones que participen en el procés electoral però de la totalitat de la ciutadania”.

La Junta Electoral de Valls dona 24 hores als afectats perquè puguin recórrer a la Junta Electoral Provincial.

 

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download WordPress Themes Free
Download Best WordPress Themes Free Download
Download Best WordPress Themes Free Download
Download Premium WordPress Themes Free
download udemy paid course for free