30. Abril 2024

Fort vent i baixes temperatures posen en alerta a 17 províncies

REDACCIÓ7 Gener, 20220

Disset províncies estaran aquest divendres en risc o risc important per temperatures mínimes, nevades, fenòmens costaners, o vent, segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

En concret, a Aragó, Osca estarà en risc per nevades; Astúries en avís taronja per fenòmens costaners; Balears en avís groc per fenòmens costaners; o Cantàbria en avís taronja per fenòmens costaners.

A Castella i Lleó, Burgos , Lleó i Palència estaran en avís groc per nevades; i a Catalunya, Girona per fenòmens costaners, Lleida per nevades i Tarragona per vent i onatge.

A més, les onades tindran en avís taronja a la Corunya, Lugo i Pontevedra ; les nevades en avís groc a Navarra; les onades en avís taronja a Guipúscoa i Biscaia al País Basc; i el vent en avís groc a Castelló a la Comunitat Valenciana.

Aquest divendres a gran part del país s’espera el predomini d’una situació anticiclònica, si bé l’extrem nord peninsular quedarà sota la influència d’un front atlàntic que produirà cels ennuvolats i precipitacions, que s’aniran desplaçant d’oest cap a aquest, sobre el nord i est de Galícia, àrea cantàbrica, alt Ebre i Pirineus.

En zones limítrofes i sistema Ibèric, s’esperen intervals ennuvolats sense descartar algunes pluges febles i disperses; i a la resta de la Península i a les Balears, predomini dels cels poc ennuvolats en general, amb alguns intervals ennuvolats a l’est de l’àrea mediterrània i algunes boires o boires matinals a la Meseta. A les Canàries, el cel estarà ennuvolat amb precipitacions al nord de les illes de més relleu.

La cota de neu se situa a la serralada Cantàbrica a 1.000/1.400 metres; al Pirineu occidental en 500/1.000 metres pujant a 1.000/1.200 metres; al Pirineu central 900/1.200 metres pujant a 1.000/1.400 metres; al Pirineu oriental 700/1.200 metres; i al sistema Ibèric i nord del Central en 1.000/1.400 metres.

Les temperatures màximes augmentaran a la Meseta i terç oriental. Les mínimes en augment al centre nord i en descens a Andalusia, Múrcia i interior de Galícia. Sense grans canvis a la resta.

L’Aemet preveu gelades en els sistemes muntanyosos de la Península, localment forts als Pirineus, així com en paràgrafs de l’altiplà Nord i del sud-est.

Aquest divendres predominaran els vents de l’oest i nord-oest a la Península i les Balears, amb intervals de fort al litoral Cantàbric oriental, Pirineus, Empordà, Baix Ebre i Menorca. Alisis a les Canàries, amb intervals de fort.

PUBLICITAT


 





Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Free Download WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
Download Nulled WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
free download udemy paid course