30. Abril 2024

Trapero trenca el silenci i reclama canvis en els Mossos

REDACCIÓ22 Octubre, 20210

El major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha instat a revisar el tracte als detinguts i aspectes de procediment de les detencions: “Sempre ho hem fet així” no és un argument“, ha referit.

“Hem de pensar per què un detingut no pot llegir un llibre o ha d’estar a la planta -3”, ha dit durant la seva intervenció aquest divendres a la celebració de la Diada de les Esquadres dels Mossos.

També ha plantejat revisar per què les mesures han de ser les mateixes per a tots els arrestats, sense tenir en compte la gravetat del delicte que hagin comès o la perillositat, i ha desitjat “un acord policial que assumeixi que una detenció no és un tràmit, és posar a una persona en una situació on els seus drets estan especialment limitats”.

Ha continuat afirmant que la missió principal d’un cos policial és defensar drets i llibertats, i creu que en aquest punt sol fer-se “una lectura que va a poc més enllà de l’exercici de la protesta”, encara que segons ell hi ha altres àmbits als quals afecta, i ha esmentat la prevenció i la investigació criminal.

Comptar amb les altres institucions
Trapero ha mantingut que “la policia ha de sumar amb la resta d’institucions per a ser un nord en la brúixola, especialment en moments de pors”.

Respecte a com li agradaria que avanci el cos, també ha desitjat que els Mossos “es relacionin amb la resta de cossos sense competir, col·laborant”.

Ha reclamat l’atenció del Govern per millorar el cos dels Mossos d’Esquadra, però ha dit que cal fer-ho amb respecte i en un marc de col·laboració. “Les institucions es canvien des de les mateixes institucions, no menystenint-les”, ha dit Trapero la mateixa setmana que s’ha aprovat la comissió del Parlament que ha de debatre sobre el model policial i que estarà presidida per la CUP.

També ha denunciat l’auge de “comportaments preocupants d’intolerància” contra la policia avalats per alguns sectors i ha demanat “respecte”: “Què ha de canviar el món llançar pedres a la policia o cremar contenidors?”.

El major ha denunciat que en els últims temps s’han produït “comportaments preocupants d’intolerància, no generalitzats, no quantitativament rellevants, però sí comportaments grupals violents que expressen una preocupant intolerància”, davant dels quals veuen amb “preocupació” com des d’alguns sectors es “contemporitza” i en alguns debats públics “a aquell que llença una pedra a la policia se li atorga el títol d’activista”.

 
PUBLICITAT







Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download Best WordPress Themes Free Download
Download Nulled WordPress Themes
Download WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
online free course