30. Abril 2024

Tarragona no apujarà, finalment, el sou dels polítics i assessors

REDACCIÓ22 Gener, 20210

Finalment, no s’ha complert la vergonya que estava a punt de tenir lloc. S’ha aplicat el sentit comú. Quan la majoria dels espanyols estan fent un esforç enorme per arribar a finals de més i driblar la crisi econòmica de la millor manera possible, l’Ajuntament de Tarragona ha decidit, empatitzar mínimament i donar l’exemple, no apujant els sous dels polítics i dels seus assessors. No obstant, l’increment salarial serà aplicat als funcionaris municipals, tal com ha decidit el plenari d’aquest matí.

En el cas de la pujada salarial a polítics i eventuals hi ha hagut força debat. Inicialment tots els augments s’havien de votar conjuntament, però una esmena demanava suprimir de la votació els electes i eventuals. L’esmena ha prosperat amb els vots favorables d’ERC, ECP, JxTgn i CUP. En contra hi ha votat PSC, Cs i PP. Els diners que no cobraran els polítics se’ls quedarà el consistori.
La pujada del 0,9% la marca l’Estat a tots els consistoris. Suposen aproximadament uns 15 euros mensuals, que en el cas de Tarragona representen uns 10.000 euros anuals entre tots els consellers.

La portaveu del PSC, Sandra Ramos, ha justificat la seva posició per no entrar en «una dinàmica perillosa de no valorar la feina de les administracions» i ha apuntat que cal «dignificar la feina de les institucions públiques». Des de JxTgn, Dídac Nadal ha afirmat que no trobava moralment correcte que els representants de la ciutadania s’apugin el sou en plena pandèmia. Els increments salarials a funcionaris i personal laboral s’ha aprovat per unanimitat.

PUBLICITAT

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
Free Download WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
free download udemy course