18. Abril 2024

Victòria històrica del Nàstic a l’estrena del Nou Estadi en la 1a RFEF

El Gimnàstic de Tarragona suma la seva primera victòria a la nova categoria coneguda com a 1a RFEF Footters. El planter grana ha guanyat per un gol a zero al FC Barcelona B en un partit on el Nou Estadi ha tornat a fer goig amb una bona entrada de públic. El club tarragoní afrontava el duel després d’empatar sense gols com a visitant a Sanlúcar de Barrameda, mentre que els blaugranes arribaven a Tarragona després de signar taules per un a un contra l’Algesires.

La primera part començava amb un Barça B més posat dins del partit. El Nàstic pressionava, però el conjunt blaugrana aconseguia sortir amb la pilota jugada creant perill amb passades a l’esquena de la defensa. Tanmateix, aquesta tendència es va anar revertint amb els granes anant de menys a més a mesura que avançaven els minuts. L’ocasió més clara dels visitants arribaria al minut 10, el davanter Jutglà xutava fort per terra obligant a Manu García a fer de porter de futbol sala per enviar l’esfèric a córner.

Mentrestant, el Nàstic seguia apostant pel contraatac, però les primeres oportunitats només arribaven amb jugades a pilota aturada. Quintanilla en tindria 2 per avançar als locals: una rematada de cap que enviava directa a les mans del meta rival; i un xut fort, però alt, després d’un rebot vingut d’un servei de cantonada. No obstant, les més clares del primer temps serien per Robert Simón. El número 20 del Nàstic comptaria amb dos remats a baix originats amb pèrdues culers. La primera, al minut 33, sortia a córner gràcies a una magnífica recuperació d’un dels defensors blaugrana. La segona ocasió aixecaria al públic del Nou Estadi. Un altre contraatac genial dels locals tornava a deixar a Robert Simón sol davant del porter. L’extrem grana creuava l’esfèric obligant al meta culer a desviar-lo a servei de cantonada. D’aquesta forma s’arribava al final de la primera part. Bones sensacions, però manca d’efectivitat de cara a gol.

La segona meitat tindria un inici molt semblant al de la primera. El Barça B començaria creant molt de perill amb dos xuts tovets que alertaven del que passaria minuts més tard. Una bona combinació a zona de tres quarts permetia una passada de la mort que De Vega enviava fora inexplicablement. Novament, el Nàstic aconseguia el control del partit amb el pas del temps. Primerament, Pablo rematava un centre de córner al minut 53 que sortia una mica desviat. 4 minuts després, Del Campo es treia un regat màgic per posteriorment enviar l’esfèric al pal del porter rival amb una força increïble. Era sense cap dubte l’ocasió més clara del matx.

Els granes estaven buscant el gol, i una sèrie de jugades a pilota aturada van reforçar aquesta dinàmica. Joan Oriol posava un centre enverinat que treia un defensor quasi sota pals. El Nàstic ho provava, i al final l’esforç tindria recompensa de la mà de dos jugadors que havien sortit de la banqueta. Una passada espectacular de Javi Bonilla a l’esquena de la defensa deixava a Fran Carbia sol per definir mig a terra i fer l’1 a 0. Els 4.3111 aficionats granes assistents al Nou Estadi gaudien cantant un gol que esperen que sigui el primer de molts aquesta temporada. A partir d’aquest moment, el filial blaugrana intentaria controlar el joc de l’enfrontament. De fet, comptaria amb un parell d’oportunitats perilloses que – no obstant – es quedaven en no res.

Finalment, victòria dels locals que sumen els primers 3 punts d’aquesta campanya. Amb aquest resultat, el Barça B se situa en la posició número 15 amb tan sols 1 punt i a l’espera d’altres duels en joc. El Gimnàstic, per la seva banda, es col·loca a la 6a plaça amb 4 punts. Els granes es veuran les cares amb el Betis Deportivo diumenge vinent al Nou Estadi.