La situació s’està posant molt complicada pels consumidors. La inflació sembla no tenir sostre i els preus tampoc. La vida és més cara cada dia que passa. A Tarragona, una clienta s’ha quedat atònita quan va ser obligada a pagar, a la plaça de la Font, 8,30 euros per dos cafès amb llet i un dònut.
La majoria dels nostres lectors segur que coincidirà en afirmar que la factura és caríssima. El preu de cada cafè , a la terrassa de l’Hotel Plaça de la Font, és de 3,10 euros. Però, el més sorprenent és que l’establiment ha cobrat 0,50 cèntims per cada glaçó. Aquest suplement respon al desproveïment de gel que s’està fent notar a causa de l’elevat preu de l’electricitat. Els estocs s’han vist afectats i les empreses vaticinen que fins a finals d’estiu no hi haurà prou gel per satisfer la demanda.
Mentre que alguns supermercats han optat per limitar la compra de bosses de gel, l’hostaleria recorre a la fabricació pròpia. Alguns bars i restaurants han optat per comprar i fer ús de màquines per fer gel. Curiosament, alguns establiments han decidit cobrar un suplement als clients pel gel, cosa que queda reflectida als comptes de diversos bars com si fos un producte més. La polèmica és una realitat.
Suplemento de hielo 👀👀👀👀 pic.twitter.com/zVv0M1h7Wn
— 𝙈𝙖𝙧𝙞𝙣𝙖𝙒𝙖𝙧𝙡𝙤𝙘𝙠 (@MarinaWarlock) August 7, 2022
De fet, una clienta va publicar a les seves xarxes socials el ticket de la consumació del passat dia 7 d’agost. Els glaçons, preuats en aquests dies d’extrema calor, es paguen caríssims. El fet no és il·legal.
Els establiments poden cobrar un extra pel gel, però aquest suplement ha d’estar contemplat a la llista de preus. Si a la carta no consta aquest suplement, al client li assisteix el dret a reclamar.