28. Març 2024

UN CBT LLUITADOR CAU A LA PRÒRROGA A NAVARRA

El Club Bàsquet Tarragona perd al temps extra contra el Basket Navarra i encadena la segona derrota seguida

El CBT va tenir molt a prop la victòria en la visita a Navarra, però la pròrroga va caure del costat local, que venia de remuntar en el darrer quart. Els homes de Berni Álvarez van quallar una bona actuació a una pista complicada, tot i que encaixen la segona derrota consecutiva.

El partit va començar amb molta intensitat, però sense anotacions. Va ser el CBT qui aconseguia obrir la llauna, amb tres tirs lliures anotats per Xavi Hernández. Després d’uns primers minuts de domini blau, el Bàsquet Navarra va començar a imposar el seu joc, però la bona defensa tarragonina va mantenir el marcador molt igualat al final delprimer quart (16-15)

cbtEls cebetistes van quallar un inici brillant del segon quart, duent a l’equip a la màxima diferència fins al moment (16-23). Els navarresos reaccionaven augmentant la intensitat i forçant els errors del CBT. Així aconseguien neutralitzar de nou la renda dels blaus per tornar a decantar la balança a favor seu (26 – 25). El partit va restar igualat fins als últims segons, quan un triple de Dani Martinez va donar avantatge als blaus al descans (32-35).

A la represa, els navarresos portaven el partit als 37 iguals, però llavors apareixia Xavi, amb dos triples consecutius, i Ferran Torres, amb cistelles gairebé impossibles, per marxar vuit punts per sobre (39 – 47). Però, de nou, l’equip no sabia administrar la renda, i l’excés de pilotes perdudes portava el marcador a la igualada (48-49). A falta d’un parell de minuts pel final del tercer quart, els de Berni Álvarez es tornaven a centrar, i tornaven a marxar amb avantatge (50-57).

El darrer quart va començar amb quatre punts consecutius dels locals, que es posaven a tres punts dels tarragonins. Els nervis es palpaven a la pista, i tot feia pensar que el vencedor seria qui que acusés menys aquesta pressió per guanyar. Chuso tornava a aparèixer amb un triple, però la igualtat entre els dos conjunts seguia sent màxima. El partit entrava a l’últim minut amb empat a 66. Dylan Poston anotava els dos tirs lliures de què disposava per avançar-se i Ferran Torres tornava a igualar per portar el partit a la pròrroga.

La igualtat va dominar els cinc minuts extres. Cap dels dos equips aconseguia dominar el marcador amb claredat, fins que un triple de Hopfgartner encarava el partit pel seu equip. Al darrer minut s’hi entrava amb un 81 – 76, i el CBT es quedava sense temps per aconseguir la victòria. Aquesta derrota no permet distanciar al CBT de la zona de descens. Amb 7 victòries, ocupen la tretzena posició, una per sobre del descens.