29. Març 2024

Un any després, els socis tornen a gaudir d’una victòria del Nàstic

El Gimnàstic de Tarragona i el RCD Espanyol B es veien les cares durant el partit corresponent a la 21a jornada de 2a B. L’escenari, era un Nou Estadi que per fi tornava a acollir uns pocs aficionats granes. No obstant, la imatge encara era pobre. L’enfrontament ha acabat amb un 2 a 0 favorable als líders, en un matx marcat per una part molt intensa i una altra plena d’expulsions.

La primera part estaria força igualada pel que fa a les ocasions de gol. No obstant, el Nàstic jugava a casa i – a més a més – amb el retorn de la seva afició. Potser per aquest motiu el conjunt grana va sortir amb més ganes que mai, sent fidels a l’estil directe de Seligrat. Pressió avançada, i dues oportunitats per fer l’1 a 0, primer de Carbia i després de Lasso. Els dos havien lluitat la pilota amb rauxa i havien disposat de bones possibilitats de marcar, no obstant, els dos erraven en la finalització. Tot seguit, al minut 12, darrere d’un seguit de rebots originats d’un córner, el Nàstic es posava per davant en el marcador. No seria pel porter rival, qui protagonitzà una doble intervenció espectacular. Lamentablement per l’Espanyol, una d’aquestes havia estat dins de la porteria, per la qual cosa el xut de Tienza va comptar com a gol. Malgrat del resultat advers, el filial perico no li va perdre la cara al partit. Aprofitant els errors defensius del conjunt tarragoní, van disposar de dues oportunitats molt clares de gol que sortien llepant la porteria de Suárez.

I en el moment que l’Espanyol semblava apropar-se a l’empat, els de Toni Seligrat firmaven el 2 a 0 al minut 23. Un centre de Tienza al cor de l’àrea permetia a Carbia rematar a plaer per marcar el seu cinquè gol de la temporada. Abans d’arribar al descans, els dos equips tindrien una ocasió de gol. Primer Oliva, el qual rematava de cap un centre de Bonilla que sortia molt potent, però desviat. Els blanc-i-blaus, per la seva banda, xutarien un lliure directe molt perillós. L’esfèric es colava per la barrera i obligava Suárez a enviar-lo a córner. Amb aquest context d’igualtat – no en el marcador, però sí en perill i ocasions de gol – arribava la mitja part.

La segona part agafaria una dinàmica molt diferent de la primera. De fet, el protagonisme es mouria de les ocasions de gol a les expulsions. En primer lloc, Bonilla ho provaria en una falta directa molt llunyana. Poc després, un defensor del filial perico, Rubén Sánchez, veia la segona targeta groga, deixant als seus companys amb un home menys. No obstant, Trilles equilibraria el nombre de jugadors de cada planter. Després d’una errada comunicativa en una pilota dividida, el defensor grana es veia obligat a fer caure a un jugador de l’Espanyol per tal que aquest no es quedés sol davant Suárez. 10 contra 10 i encara 25 minuts per jugar. Al 22, l’Espanyol B rematava una passada de la mort en boca de gol que entre la defensa i el porter acabava en no res. Per contra, una bona combinació a la banda entre Albarrán i Guillem Jaime deixava al tarragoní en bona posició per sentència el matx, però el xut li sortia centrat. El més destacat del que quedava de temps ha estat la vermella directa a Brugui. Fet sorprenent, ja que és la 2a consecutiva des de la banqueta que rep el de Báscara. Finalment, els locals s’han endut els 3 punts.

Amb aquesta derrota, el RCD Espanyol B se situa desè amb 20 punts. Afrontarà la darrera jornada contra l’Olot sabent que haurà de jugar el playout. Per la seva part, el Gimnàstic continua sent el líder del subgrup amb 35 punts. El proper cap de setmana s’enfrontarà a la UE Cornellà lluny del Nou Estadi.

Alineacions
Nàstic: J. Suárez, Albarrán, Bonilla (J. Rueda, 64’), Trilles, Ribelles (Fullana, 64’), Fausto Tienza (Guillem Jaime, 83’), Gerard Oliva, Quintanilla, F. Carbia (Pol D, 73’), Joan Oriol, J. Lasso (Pol B, 64’).

RCD Espanyol B: Fortuño, Rubén Sánchez, Nil (Iván Gil, 70’), Tugarinov, Alejandro Pérez, Becerra, Jutglà, Pedro Torres (Villahermosa, 60’), Svensson (Nabil, 60’), Lluís Recasens (Fornés, 19’), Gregorio Gracia (Omar, 70’).

Gols
1-0, Fausto Tienza (13’); 2-0, F. Carbia (24’).

Targetes
Svensson, Rubén Sánchez (expulsat amb doble groga) i Becerra per part del RCD Espanyol B; Fausto Tienza, J. Lasso, Ribelles, Trilles (també vermella directa), Bonilla i Quintanilla, pel Nàstic. Roger Brugué ha vist targeta vermella des de la banqueta.

Àrbitre
Carlos A. Carbonell Hernández (Col·legi valencià).

Observacions
Partit corresponent a la jornada 21 del grup III, Subgrup A, de la Segona Divisió B disputat al Nou Estadi de Tarragona. 991 espectadors.